На Ківерцівщині знайшли три артилерійських снаряди

04 Липня 2017, 11:19
2050 Джерело: http://volyn.dsns.gov.ua

Снаряди знайшли у селах Дерно та Журавичі.

Про це інформує Управління ДСНС України у Волинській області.

Піротехнічні підрозділи УДСНС України у Волинській області щодня проводять роботи щодо обстеження території краю, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише впродовж минулої тижня здійснено виявлено 12 боєприпасів в Маневицькому, Рожищенському та Ківерцівському районах.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС України вилучили та знищили 31 тисячу 312 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 128 авіаційних бомб.

Поблизу села Дерно 26 червня у полі, що біля траси Рівне - Луцьк, а також під час прогулянки у лісовому масиві поблизу села Журавичі знайшли три артилерійські снаряди.




 

Проте, не завжди громадяни дотримуються правил безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами, і тим самим, наражають себе та оточуючих на небезпеку. Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

 - торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

- розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024