У Журавичах та Омельному відсвяткували день села

21 Липня 2017, 11:20
5288

Перетягування канату, спортивні забіги, святкові ярмарки та концерти: у двох населених пунктах Ківерцівського району днями відгуляли день села. 

Святковий ярмарок, майстер-класи та різноманітні спортивні розваги – на відзначенні дня села Журавичі ніхто не сумував. Місцеві кажуть: так масштабно день села в Журавичах не святкували вже років три. Про це інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

В нас були спортивні забіги, в якому брали участь усі бажаючі. Перший організували для діток до 10 років. Вони бігли від пішохідного переходу до магазинчиків. І хто перший прибіжить, то тому на вибір підприємця складали подарунки на приблизну суму 100 гривень, – розповідає жителька села Журавичі Василина Мекуш.


В одній зі спортивних естафет взяли участь і місцеві жінки. Обов’язковою умовою для участі у цьому змаганні була наявність підборів.

На святкування дня села у Журавичах прибула народний депутат Ірина Констанкевич. Того ж дня народний депутат відвідала свято дня села у сусідньому Омельно.

Під час святкового концерту Ірина Констанкевич символічними подарунками привітала наймолодших та найстарших мешканців цього села. Ірина Констанкевич підкреслює: саме завдяки селам і їхнім мешканцям в Україні продовжує лунати українське слово та викохується українська культура.


На такі свята треба їздити, бо Україна не мислиться в майбутньому без села. Постійно пояснюю в різних міністерствах, що села потрібно максимально підтримувати, адже ці люди в умовах безгрошів’я, бездоріжжя вміють жити і працювати, – каже нардеп. – Часті поїздки на округ та спілкування із цими людьми дають можливість відчути і побачити український характер. Ці люди вміють і працювати, і святкувати.










 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024