Березовий сік із Ківерцівщини відправили у США

27 Липня 2017, 09:57
1956

Органічні соки в України наразі випускають лише цуманчани.

Продукція консервного цеху державного підприємства «Цуманське лісове господарство» вже  п'ять років експортується у Німеччину, споживають її  у Польщі,  Ізраїлі, Канаді і навіть Панамі. Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нещодавно на підприємстві  отримали відповідний сертифікат і вже відправили першу партію волинського березового соку у США. Сік –  без додавання цукру, лимонної кислоти, він такий, яким його створила  природа, тільки проходить відповідну теплову обробку. 

Органічні соки  в Україні наразі випускають лише цуманчани. На виході, як кажуть, і органічні ягідні консерви, які будуть постачатися на український та європейський  ринки. Кошти від реалізації продукції отримує лісгосп, виробничим підрозділом якого  є консервний цех. Тобто є можливість, заробивши, оновлювати не тільки асортимент, який не тільки  не скорочується, а ще й збільшується, а  й розвивати виробничі потужності.

Хоча для державного підприємства проблематично купувати дорогу харчопереробну техніку, але це роблять. Адже волинські ліси ще багаті на ягоди  і гриби, на чому можна добре заробляти. Якщо, звісно, випускати таку якісну продукцію, як це роблять  у Цумані та на інших підприємствах Волинського обласного управління  лісового і мисливського господарства, – каже директор консервного цеху Зінаїда  Рябчун.





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024