Березовий сік із Ківерцівщини відправили у США
Органічні соки в України наразі випускають лише цуманчани.
Продукція консервного цеху державного підприємства «Цуманське лісове господарство» вже п'ять років експортується у Німеччину, споживають її у Польщі, Ізраїлі, Канаді і навіть Панамі. Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Нещодавно на підприємстві отримали відповідний сертифікат і вже відправили першу партію волинського березового соку у США. Сік – без додавання цукру, лимонної кислоти, він такий, яким його створила природа, тільки проходить відповідну теплову обробку.
Органічні соки в Україні наразі випускають лише цуманчани. На виході, як кажуть, і органічні ягідні консерви, які будуть постачатися на український та європейський ринки. Кошти від реалізації продукції отримує лісгосп, виробничим підрозділом якого є консервний цех. Тобто є можливість, заробивши, оновлювати не тільки асортимент, який не тільки не скорочується, а ще й збільшується, а й розвивати виробничі потужності.
Хоча для державного підприємства проблематично купувати дорогу харчопереробну техніку, але це роблять. Адже волинські ліси ще багаті на ягоди і гриби, на чому можна добре заробляти. Якщо, звісно, випускати таку якісну продукцію, як це роблять у Цумані та на інших підприємствах Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства, – каже директор консервного цеху Зінаїда Рябчун.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром