У Ківерцях труби системи водопостачання викликають онкозахворювання

08 Серпня 2017, 10:20
1684

Міській раді рекомендуватимуть замінити  водопостачальні труби через їх шкідливість.

У середу 9 серпня о 10 годині ранку в приміщенні Ківерцівської районної ради відбудеться засідання постійної комісії, на розгляд якого виноситься питання надання рекомендацій міській раді щодо прийняття на свій баланс системи водопостачання від Рівненської дистанції водопостачання з метою її подальшої реконструкції. 

Про це на своїй сторінці у Facebook інформує користувач Ігор Мисковець.

В той час, як у всьому світі та й в Україні також заборонено використання азбесту, частина жителів міста досі п'ють воду, що проходить через азбестоцементні труби (вулиця Незалежності) наражаючи себе на різного роду захворювання в тому числі й онко, – каже пан Ігор

Як голова комісії Ігор Мисковець запрошує ківерчан, яких це стосується та активістів міста долучитись до обговорення цієї проблеми на засіданні комісії.

Нагадаємо, що азбест це узагальнена назва групи матеріалів, що використовується в Україні у виробництві будматеріалів. Азбест містить шифер, матеріали для теплоізоляції, брезент, фільтри, та навіть папір і картон. У всіх країнах Європи цей матеріал давно заборонений через те, що є канцерогеном та провокує цілу низку захворювань, у тому числі – рак.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024