Виїзні прийоми лікарів продовжать

09 Серпня 2017, 09:04
2067

Ірина Констанкевич: люди йшли, бо вони доведені до краю нашою псевдо охороною здоров’я на селі.

Влітку у чотирьох районах Волині – Ківерцівському, Маневицькому, Камінь-Каширському та Любешівському, започаткували практику проведення виїзних
прийомів лікарів. Про це інфортує прес-служба Волинського УКРОПу.

Головна мета – профілактика. У серпні цього року їх продовжать. Про це повідомила народний депутат Ірина Констанкевич під час прямого ефіру на
телеканалі «Аверс».

В студію телеканалу зателефонувала мешканка села Сильне Ківерцівського району. Жінку цікавило, чи продовжуватимуться виїзні прийоми лікарів в селах, які ініціювала народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич.

«Ми переконалися, що такі прийоми лікарів – ефективні, що людям це вкрай необхідно, особливо в тих умовах, коли медична реформа анонсована, але ще не дієва, бо на неї немає фінансового ресурсу. Такі виїзди були в липні цього року, і ми плануємо і далі продовжувати практику профілактичних оглядів селян лікарями уже в серпні», – каже народний депутат.

На думку Ірини Констанкевич, проблема із здоров’я сільського населення Волині –тотальна. В умовах бездоріжжя та відсутності сполучення із райцентрами, люди далеко не завжди мають можливість доїхати до лікарів на огляд, тож захворювання вчасно не діагностують, а, відтак, і не лікують.

«До мене часто зверталися люди літнього віку, пенсіонери, які не мають можливості виїхати з села на профілактичний огляд в лікарню. Ми організували виїзди лікарів в село Жорнище і село Хорлупи Ківерцівського району. На ці прийоми прийшло більше ста людей. Люди йшли, бо вони доведені до краю нашою псевдо охороною здоров’я на селі. Тому таку практику будемо продовжувати і надалі», – наголосила нардеп.

Коментарі
10 Серпня 2017, 03:11
http://sum.in.ua/s/vidtak
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024