Цумань отримає кошти на спецтехніку для утилізації сміття

10 Серпня 2017, 09:27
1361

Селище Цумань та місто Камінь-Каширський отримають кошти із держбюджету на придбання спецтехніки для утилізації відходів

Про це інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

За словами народного депутата, нею було подано звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо включення шести громад 23 округу до програми фінансування природоохоронних заходів. Це заходи з придбання та освоєння спецтехніки, обладнання для Камінь-Каширської, Олицької, Маневицької, Цуманської, Ківерцівської  громад та  реконструкції полігону твердих побутових відходів у селищі Любешів.

«Особливістю цієї програми є те, що перед поданням запиту, громада повинна також прийняти програму природоохоронних заходів і передбачити залучення коштів на окремі проекти з місцевих бюджетів у міру своїх можливостей. Дякую органам місцевого самоврядування та людям, які працювали над документацією, що нам таки вдалось втілити задумане, – зауважує Ірина Мирославівна. – Перший транш вже прийшов – 3,1 мільйона гривень для міста Камінь-Каширського та  1 мільйон 85 тисяч гривень для селища Цумань».

Зокрема,  за кошти з Мінприроди, для Цуманя закуплять автоцистерну вакуумної асенізаційної промислової для збирання та транспортування рідких побутових відходів.

«Ці заходи дозволять не лише забезпечити надання громадам якісних послуг збирання, транспортування, знешкодження побутових та промислових відходів, а й убезпечать від постійної загрози потрапляння їх у ґрунтові води та водойми», –  додала народний депутат.

Ірина Констанкевич висловила сподівання, що інші громади також отримають фінансування для придбання спецтехніки та належного облаштування полігонів твердих побутових відходів. 

Читайте також:

Ківерцівський район отримає гроші на природоохоронні заходи​

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024