Ківерці: вимагають заміни водопостачальних труб, які шкодять здоров'ю

11 Серпня 2017, 15:00
Фото ілюстративне 2841
Фото ілюстративне

Депутати районної ради разом з активістами вимагають заміни азбестоцементних труб, використання яких заборонене у всьому світі.

У приміщенні Ківерцівської районної ради 9 серпня відбулося засідання постійної комісії з питань сільського господарства, земельних відносин, екології, охорони навколишнього природного середовища під головуванням голови комісії Ігоря Мисковця.

На комісії розглядалося питання «Про рекомендацію Ківерцівській міській раді про внесення на розгляд міської ради питання щодо прийняття системи водопостачання міста Ківерці, що належить Ківерцівській дистанції водопостачання «Рівненсько-Тернопільського територіального управління».

Під час розгляду питання голова комісії Ігор Мисковець ознайомив присутніх із відповідями, які отримані на його, аналогічні за текстом, депутатські звернення від Ківерцівського відділення Держпродспоживслужби та Держпродспоживслужби України котрі є кардинально різними. Саме тому голова комісії звернув увагу керівника Ківерцівського відділення держпродспоживслужби М. Ковальчука на відповідність займаній посаді працівника, який готував «відписку» на депутатське звернення.

В ході розгляду питання було з’ясовано, що близько 900 метрів системи водопостачання в місті Ківерці, зокрема на вулиці Незалежності, становлять азбестоцементні труби, використання яких заборонене у всьому світі.

Як виявилося: основним власником системи водопостачання є ДП «Укрзалізниця», яка не має бажання передати цю систему на баланс міської ради оскільки, (інформація з інших джерел) лише системи водопостачання міста Ківерці, міста Сарни та міста Ковель дають прибуток.

Представник Ківерцівської міської ради секретар ради Оксана Баранович повідомила, що міська влада неодноразово зверталась до Ківерцівської дистанції водопостачання, як надавача послуг, щодо заміни азбестоцементних труб, на що міською радою було закуплено 250 метрів поліпропіленових труб та передано дистанції. Однак, віз і нині там.

В свою чергу, керівник Ківерцівської дистанції водопостачання Микола Мирончук повідомив присутнім, що в кошторисі на 2017 рік Рівненсько-Тернопільського територіального управління водопостачання, якому підпорядковане Ківерцівське відділення, передбачено кошти на модернізацію системи водопостачання в місті Ківерці.

До обговорення долучилися запрошені: заступник голови районної державної адміністрації Юліан Таранчук, житель міста Ківерці Валерій Пневський та громадський активіст Микола Косинський. В своєму виступі жителі міста повідомили присутнім про те, що з проблемою заміни азбестоцементних труб вони борються вже більше 5 років, однак, тільки тепер їх почули та підняли це питання на районний рівень. Тому активісти сподіваються, що їхню проблему буде не тільки почуто, а й вирішено найближчим часом.

В результаті розгляду питання членами комісії одноголосно прийнято рекомендації Ківерцівській міській раді розглянути питання щодо надання згоди міською радою на прийняття системи водопостачання; Ківерцівській дистанції водопостачання:

  • вжити заходів щодо оперативного вирішення питання заміни азбестоцементних труб у мережі централізованого водопостачання міста Ківерці;
  • надати до 1 вересня районній раді та районній державній адміністрації інформацію щодо наявних та виділених коштів на проведення модернізації системи централізованого водопостачання міста Ківерці, а також інформацію, чи передбачено переліком запланованих робіт заміну азбестоцементних труб та в який термін;
  • виконавчому апарату районної ради підготувати текст звернення депутатів районної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, ПАТ «Українська залізниця» щодо передачі системи водопостачання, яка знаходиться на балансі ВП «Рівненсько-Тернопільського територіального управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт по експлуатації будівель та споруд» ПАТ «Українська залізниця» на баланс Ківерцівської міської ради та внести його на розгляд позачергової 18 сесії районної ради при розгляді питання «Різне». Детальніше з документами можна ознайомитися у приєднаних файлах. 

 

Коментарі
12 Серпня 2017, 09:35
Шановні жителі Ківерець якщо вас ніхто не хоче почути то потрібно самим приймати рішення і робити як зручно,це раз поки ви переливаєте з порожнього в пусте гроші які мають використати на заміну труб вже будуть Жгутовим і його командою переділені,а кількість захворювань на онкологію збільшиться. Мова за ті труби і воду тягнеться вже не один рік і це комусь вигідно ,кому ви сьогодні потрібні в районі якщо ми нікому не потрібні в державі ,то про що може йти мова і з ким,аКосинський робивби все тільки язиком,він як не в Німеччині то бігає по вигідних політичних партіях .де шукає собі вигоду,це людина тільки поговорити ,збунтовати людей,там не за ним не перед ним,хай глядить внуків то буде більше користі ,вже він був на багатьох займаних посадах.а толку ніякого .
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024