Ківерцівський район має один з найнижчих показників вакцинації від кору

13 Серпня 2017, 11:12
1694

У районі провакциновано 27 відсотків дітей замість рекомендованих 95.

На Волині лікарі б'ють на сполох. У чотирьох районах області дуже низький рівень вакцинації дітей від кору.

Про це йшлося у четвер, 10 серпня, під час круглого столу в управлінні охорони здоров’я на тему «Епідемічне благополуччя з кору та краснухи в області потребує уваги», пишуть Волинські Новини.

У Любомльському, Шацькому, Горохівському та Ківерцівському районах Волинської області від кору провакциновано менше 30% дітей, а в Локачинському районі вакцину від кору отримали менше 10% дітей.

Так, за словами заступника начальника управління, начальника відділу медичних кадрів, бухгалтерського обліку та планування управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерія Руцького, менше 30 % дітей вакциновано у Любомльському та Шацькому районах, у Ківерцівському районі провакциновано лише 27% дітей, а в Горохівському районі – 28%.

У решті районів провакциновано більше ніж на 30 %, хоча для епідблагополуччя потрібно досягти хоча б 95 % вакцинації.

Окрім того, Валерій Руцький зазначив, що дуже низький відсоток виконання по вакцинації від кору у Локачинському районі – в них не вакциновано навіть 10% дітей.

«Потрібно бити на сполох, бо це небезпека не лише для району», - зауважив Валерій Руцький.

Кір – це захворювання, яке характеризується великим впливом на імунну систему людини, тому після самого захворювання на протязі 6-8 тижнів утримується виражене ослаблення імунітету, яке може призвести до ураження дихальних шляхів та центральної нервової системи.




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024