Розповіли про нічну екскурсію у «Цуманській пущі»

14 Серпня 2017, 14:33
1475

І під зоряним небом погуляли, і багато цікавого дізналися.

Вперше, працівники Ківерцівського національного природного парку (КНПП) «Цуманська пуща» організували та провели нічну екскурсію. Про це йдеться на сайті КНПП.

Учасники стартували з села Дерного. Так як погода виявилась надто жаркою, було вирішено освіжитись у ставку «Водокачка» поблизу села.

Опісля, учасники попрямували в ліс, розбили табір на березі невеликої річки, яка протікає лісом. Вечір був присвячений знайомству між учасниками та спільному приготуванню смачної вечері. Із настанням темряви, говорили на екологічну та історичну тематику і розповіли про цікаві навколишні об’єкти та загальну характеристику про парк.

Опівночі вирушили на прогулянку лісовими стежками, час від часу зупинялися і слухали цікавинки про нічних мешканців лісу: кажанів, їжаків і сов.

На галявині спостерігали за зорепадом під місячним сяйвом та провели тренінг «Як почути ліс?». Вмикали звуки тварин та птахів, здійснювали метод акустичної провокації для приманювання сов. Повернувшись на місце таборування помітили кажанів, які літали довкола. Близько 3-4 ранку довкола табору було добре чути перегукування сови сірої. Вранці, ми спостерігали за парою канюків, що ширяли над табором.

Захід відбувся за підтримки Дернівського сільського голови Олександра Гуча

1


2

1






2

2

1

1

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024