У Ківерцях на святкуванні весілля отруїлися гості

16 Серпня 2017, 10:52
Фото ілюстративне 3157
Фото ілюстративне

У 26 осіб, що отруїлися на весіллі, підозрюють сальмонельоз.

За повідомленням  Луцького та Ківерцівського структурних підрозділів Волинського обласного лабораторного центру стало відомо,  що протягом 14-15 серпня у  Волинську обласну інфекційну лікарню та інфекційне відділення Ківерцівської  центральної районної лікарні госпіталізовано 26  хворих, в тому  числі 7 дітей з проявами гострої кишкової інфекції.

Про це йдеться на сайті Вонинського обласного лабораторного центру.

У хворих спостерігається підвищення температури тіла (до 37-39 ºС), скарги на блювоту, пронос, болі в епігастрії. Хворим встановлено попередній діагноз: харчова токсикоінфекція, сальмонельоз.  Стан 11 хворих в т.ч. 1 дитини  важкий, 12 хворих в т.ч. 4 дітей – середньої важкості,  у 3 хворих, в т.ч. 2 дітей  захворювання протікає в легкій формі.

В ході епідеміологічного розслідування  встановлено, що зазначені вище захворілі особи  перебували  на святкуванні весілля 13 серпня в кафе «Гопачок»  міста Ківерці. На весіллі святкувало 80 осіб.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації,  обласним лабораторним центром  проводиться  комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. В домашніх осередках та на об’єкті спалаху проведено заключну дезінфекцію, відібрано для лабораторного дослідження  проби готових страв, вода питна, гігієнічні  змиви. Проведено бактеріологічне обстеження  працівників кафе,  встановлено  медичний нагляд за вогнищами захворювань.

Про  факт епідемічного ускладнення повідомлено Міністерство охорони здоров’я України,   голову обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління ДСНС у Волинській області.

Епідеміологічне розслідування триває.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024