У Ківерцях відсвяткували День Незалежності

26 Серпня 2017, 11:20
7094

У райцентрі відбулися урочисті та святкові заходи з нагоди 26 річниці Незалежності України.

Перед початком урочистостей керівництво району та міста, спільно з іноземними делегаціями, які завітали на головне свято держави, поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та Борцям за волю України. Про це йдеться на сайті Ківерцівської районної державної адміністрації.

Урочистості присвячені Дню Незалежності України відбулися у міському парку. Зі святом ківерчан та гостей краю привітав голова районної державної адміністрації Валерій Ткачук

«День незалежності – це свято утверджує свободу і честь нації, соборність і єдність. Цього дня відчуваємо особливу відповідальність за долю держави і свою причетність до процесів, від котрих залежатиме її майбутнє. Захищаючи нині свою країну, отримуємо істинну незалежність. Через кров, через страждання і сльози, через боротьбу народжується непереможна нація. Нація патріотів, сильних і вільних», – зауважив Валерій Ткачук.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв, які в різний час відділи своє життя на Україну.

З вітальними словами до жителів краю звернулися також голова районної ради Василь Хмілевський, міський голова Володимир Жгутов, військовий комісар районного військкомату Дмитро Ковальов, голова районної спілки учасників та волонтерів АТО Артур Завальний. Після привітань кращі працівники підприємств, установ, організацій району, часники антитерористичної операції та волонтери були відзначені нагородами.

До привітань долучилися й представники іноземних делегацій: староста Красноставського повіту Республіки Польща Януш Шпак, староста Грубешівського повіту Республіки Польща Лешек Червонка та заступник голови Кобринського виконавчого комітету (Республіка Білорусь) Олександр Мартинюк.

Цікавою та насиченою була святкова програма. Для жителів та гостей краю працівники районного будинку культури імені Михайла Ковальова і сільських закладів культури підготували чудовий святковий концерт. Своїми виступами вітали ківерчан із Днем Незалежності народний артист України Василь Чепелюк, гурт «Чорні черешні», молодіжні гурти «Досконалі незнайомці» і «Avoid the Past», а також гурт «Шанс-Musik».

Сільські ради району організували «Гостинну вулицю» – демонстрували вироби декоративно-ужиткового мистецтва, зразки художньої та пісенної творчості, частували всіх охочих різноманітними смаколиками, представили короваї та дідухи.





Впродовж дня у міському парку демонструвалися фотовиставка учасників АТО «Герої сьогодення», виставки виробів Центру дитячої та юнацької творчості, еколого-натуралістичного центру, майстрині Галини Міндер. Діяли виставки-продажі мила ручної роботи від Андрія Вронського, солодощів від Ольги Кінах, вишиванок, віночків та різноманітних сувенірів від Оксани Алексюк, кераміки, продукції бджільництва від місцевих пасічників.

Для маленьких мешканців краю Волинський академічний обласний театр ляльок представив лялькову виставу «Підкова на щастя». Працівник центру дитячої та юнацької творчості, еколого-натуралістичного центру, майстерні родинного дозвілля «Дерево життя», гончар Микола Шавула проведи ряд майстер-класів. Туристичні забави та розваги представила районна станція юних туристів, дитячу розважальну програму провели представники громадської організації «ТИВЕР». 

1






2

По території парку було облаштовано декілька фотозон, де усі охочі мали зможу зробити тематичне фото.

3

Відбулося багато спортивних заходів, серед яких футбол, шахи, шахмати, дартс, армреслінг, настільний теніс.

Також працювала святкова торгівля, присутніх частували кулішем та короваями. 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром