В селі Озеро чоловік натрапив на снаряд

28 Серпня 2017, 13:06
Фото ілюстративне 1825
Фото ілюстративне

Чоловік працював на городі поблизу лісу на знайшов вибухонебезпечний предмет.

Про це повідомляє Управління державної служби надзвичайних ситуацій (УДСНС) у спільноті УДСНС в мережі Facebook.

Група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС України у Волинській області постійно проводить роботи щодо обстеження території краю, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. 

Доволі часто застарілі боєприпаси знаходять громадяни. Так, 23 серпня під час проведення господарських робіт на земельній ділянці біля лісу, що у селі Озеро Ківерцівського району, чоловік натрапив на застарілий вибухонебезпечний предмет та відразу ж звернувся за допомогою до служби порятунку «101». Піротехніки ДСНС вилучили застарілий боєприпас: 122-міліметровий артилерійський снаряд.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Волинській області звертається до громадян з проханням у разі виявлення вибухонебезпечних предметів повідомляти про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється:

  • пересувати його;
  • заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, оскільки практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39