Молодий фермер із Сапогова продовжує справу батька

02 Вересня 2017, 16:19
5345

Вадим Хоровець – молодий фермер із Ківерцівського району, продовжує династію фермерства.

Про це пише в на своїй сторінці мережі Facebook користувачка Марія Горошкіна.

Батько Вадима, Василь Хоровець фермерує ще з 1992 року. Він був одним із перших фермерів у Ківерцівському районі.

Вадим був членом фермерського господарства, разом з батьком працював на землі, так і захопився сільськогосподарською працею. Вступив у Горохівський сільськогосподарський технікум та закінчив навчання з відзнакою. Там отримав спеціальність «Організація ведення фермерського господарства». Після цього здобув вищу освіту у Львівському національному аграрному університеті по спеціальності «Агрономія», теж з відзнакою. 

Пропрацювавши деякий час по спеціальності повернувся в село і вирішив створити власне фермерське господарство. В 2006 році через бюрократичні перепони хлопцю це невдалося, хоча були оформлені всі необхідні документи, та молодик не розчарувався і розпочате не покинув. В 2015 році на 2,5 га землі все-таки створив власне фермерське господарство «Хоровця Вадима Васильовича». 

«Батько сказав: "сину господарюй, а буде потрібна допомога – допоможу"», – ділиться Вадим.

Своєї техніки господарство ще немає, тому надіється на державну допомогу на придбання трактора.

Сьогодні на 14,5 гектарів землі вирощує картоплю, сою, пшеницю.

Основне, що молодий фермер справді хоче працювати. Планує більшити землі в обробітку. На сьогодні в стадії розробки договори оренди на 32,2 гектари землі. Угіддя збільшує за рахунок паїв, які нині  забурянені і заліснені та частково не обробляються.

Каже: є бажання працювати на землі, є продовження династії фермерів, є продовження роду Хоровців, адже Вадим разом з дружиною Катериною виховує синочка Євгенія. 









 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024