Ківерцівські фермери просять виділити з бюджету гроші на пиливо

03 Вересня 2017, 13:45
Фото ілюстративне 1437
Фото ілюстративне

Фермери Ківерцівщини просять виділити 2,5 тисячі гривень на дизпаливо для фермерських господарств.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Волинської облради,  – пишуть Волинські Новини.

Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Ківерцівського району Василь Хоровецьзазначив, що стан фермерства на Волині і Ківерцівщини зокрема – складний, за останні 2 роки суттєво зменшилась кількість фермерських господарств. Відтак, аби допомогти фермерам в період збору урожаю, запропонував внести зміни до Комплексної програми розвитку галузі агропромислового комплексу Волинської області на 2016 – 2020 роки.

Зокрема, виділити на фермерські господарства по 2,5 тисячі гривень для покупки палива для техніки.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко зауважив, що фермери пропонують виділяти однакову суму, не залежно від обсягів землі, які вони обробляють.

«Але в області є господарства, які мають від 3 гектарів до тисяч гектарів. Тому я вважаю, що це питання треба детальніше вивчити», - зазначив Юрій Горбенко.

Голова профільної комісії Віталій Заремба зазначив, що є певна процедура внесення змін в комплексну програму і зробити це «з ходу» - неможливо. Також зауважив, що ці зміни слід розглядати в контексті області.

Секретар комісії Валентин Чернецький висловив думку, що підтримувати сільське господарство варто, але робити це за принципом, як це робить держава – лише окремі галузі.

Зрештою, члени комісії доручили профільному департаменту напрацювати зміни до комплексної програми щодо підтримки невеликих фермерських господарств.

Коментарі
03 Вересня 2017, 17:13
Одним словом-як завжди!Доки дармоїди-чинуші "обговорюватимуть-напрацюють" Хлопці вже посіють та й віджнивують!
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024