Сокиричі: нарубав дров на три роки ув'язнення

04 Вересня 2017, 08:36
2830

За повторну незаконну вирубку лісу чоловіку загрожує трирічне позбавлення волі.

Під час вечірнього обходу 31 серпня майстер лісу Сокиричівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» Володимир Міщук побачив сліди від коліс підводи, які вели з лісу. Як з’ясувалося згодом, лісопорушники, бажаючи «підзаробити» легко і швидко, зрізали дуби і вже намагалися вивезти цінну деревину, – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Але успішному завершенню справи «ділків» завадили працівники державної лісової охорони. Побачивши майстра лісу, чоловік, який безпосередньо вивозив деревину, став утікати. При цьому так поспішав, що навіть переїхав мотоцикл лісоохоронця.

Мобільна рейдова група Ківерцівського лісгоспу на виклик майстра лісу відгукнулася швидко і спільно спрацювали оперативно. Роз’їхалися у різних напрямках. Чоловіка на підводі наздогнали і затримали – між селами Тростянець і Хопнів.

Уже згодом було встановлено, що невідомі особи встигли зрізати два дуби у 31 кв. Сокиричівського лісництва. Збитки, при цьому завдані державі, становлять понад 26 тис. грн.

Нині деревину секвестровано, справу передано у поліцію, за фактом тривають слідчі дії.

До слова. Рік тому цього лісопорушника – а це житель села Хопнів Ківерцівського р-ну – лісова охорона вже затримувала за подібне. Тоді суд як покарання призначив умовний термін. Зважаючи на нинішні обставини справи, за повторну крадіжку лісу чоловік тепер може сісти за ґрати на три роки.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024