Юлія Тимошенко: Необхідне екстрене засідання у Раді для обговорення катастрофічної ситуації в країні

05 Вересня 2017, 09:16
1339

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко пропонує невідкладно зібратися на екстрене засідання у парламенті за участі керівництва держави, представників громадськості для обговорення катастрофічної ситуації в Україні та недопущення самознищення української нації.

Про це Голова фракції заявила на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

За словами Тимошенко, чинна влада, яка взяла під контроль усі ЗМІ, активно звітує про проведені 144 реформи.

«Критерієм ефективності реформ є не їх кількість і не гучні оголошення про них, а щастя та покращення життя кожної людини, заможність кожної родини», – наголосила політик.

Юлія Тимошенко звернула увагу, що згідно з даними ООН, за рівнем щастя Україна входить до останньої десятки серед усіх країн світу, поряд з Ботсваною, Центральноафриканською республікою та Венесуелою: «Такої трагедії Україна не переживала ніколи! Людей у країні загнано в глухий кут!»

Лідер «Батьківщини» переконана: щоб оцінити справжню ефективність реформ в нашій державі за останні три роки, варто звернути увагу на оцінки незалежних міжнародних організацій.

Наприклад, ООН звітує про те, що близько 60% українців після «славних трьохрічних реформ» знаходяться за межею бідності, а національний ВВП з розрахунку на одну людину впав за останні роки на 31,9%.

«І це не брехлива статистика України, а реальна оцінка ООН», – додала Тимошенко.

Окрім того, вона звернула увагу на спеціальний звіт Світового економічного форуму в Давосі, згідно з яким наша країна перебуває на останньому, 138 місці за рівнем надійності банків та кредитної системи – «ось підсумок банківської реформи».

Також, як зауважила парламентар, за рейтингом ефективності антимонопольної політики Україна опинилася на передостанньому місці з 138 країн: «Це означає, що монополії просто пожирають нашу державу, вони перетворились в корупційно-монопольні спайки з владою і нищать кожну клітину нашого економічного життя».

Лідер «Батьківщини» звернула увагу на катастрофічний рівень річної інфляції у відсотках.

«Україна – на передостанньому, 136 місці, а за нами – лише Венесуела. Ось результати цих реформ», – сказала політик.

Юлія Тимошенко також обурилася, що Україна є «лідером» у Європі й за дитячою смертністю та смертністю породіль, і назвала це «безпрецедентними речами».

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024