Постраждалі від масового отруєння в ківерцівському кафе звинувачують керівництво закладу

05 Вересня 2017, 10:10
2548

Родини постраждалих від отруєння на весіллі в кафе «Гопачок» у Ківерцях запевняють, що провина повністю лежить на власнику закладу, однак керівники закладу намагаються підмінити факти, аби відповідальний уникнув покарання. 

Більше того, слідство ще не завершене, а кафе відновило роботу. Про це йшлося під час прийому громадян головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком 4 вересня, – пишуть Волинські Новини.

Нагадаємо, що після святкування весілля 13 серпня у кафе «Гопачок» 26 людей з отруєнням потрапили до лікарні, семеро – діти. Діагноз усіх – харчова токсикоінфекція, сальмонельоз. Епідеміологи провели експертизу й встановили, що всі постраждалі на весіллі у Ківерцях гості їли курятину та страви з яєць.

Втім, члени сімей постраждалих заявляють про те, що факти підмінені.

«Вам на нараді озвучили одні факти, нам власник каже, що отруїлися через курячий рулет, який принесли весиляни, а епідеміологи в Ківерцях кажуть, що причина отруєння - гриби. Це обурливо, бо відбувається фальсифікація фактів. Адже з дому приносили лише солодке, а м’ясо, яке купували в цеху підприємця Олександра Мусійчука «Тростянецькі ковбаси», того дня в нього купували ще на два весілля, ніхто не постраждав окрім нас, тому проблема не в ньому, а в антисанітарії закладу. І прикро, що провину на нас хочуть перекласти. Халатно до цього ставиться й комісія з перевірки, бо в лікарню люди попали в неділю, а проби їжі почали брати у вівторок», – озвучили проблему волиняни, які прийшли на прийом.

Та додали, що кафе далі працює й приймає замовлення.

На це начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський інформував, що 17 серпня був наказ про припинення діяльності закладу підприємця Палеводи, але він дійсний лише 10 днів. Тому Лозинський звернувся в суд, аби винесли ухвалу про припинення роботи закладу до завершення розслідування, втім, справу досі ще не розглянули.

Тому людям рекомендували описати ситуацію та надіслати заяву в поліцію. Також голова ОДА Володимир Гунчик запропонував написати заяву на його ім'я, аби звернутися в суд щодо прискорення розгляду справи про припинення діяльності закладу.

Коментарі
05 Вересня 2017, 22:58
Охохо. Ото знайшли авторитета. Він ним так само допоможе, як і багатьом іншим. <br/>Нехай ці люди не позоряться, сидять на дупі і мовчки чекають суду. А не заново колошматять. І взагалі, не завадило б рештками сірої речовини подумати, що люди замовили кафе, розраховують на нього, для святкування подій, а не вимагають закриття, бо вони так хочуть. <br/>ДО НИХ ЗАВЖДИ ВСЕ БУЛО ДОБРЕ ІЗ ЗАКЛАДОМ. сиділи б у селі, тоді все було б прекрасно.
05 Вересня 2017, 23:00
☝☝☝
05 Вересня 2017, 23:27
Для чого зараз писати, розказувати, яка &quot;антисанітарія&quot;?! Вони що, сліпі, не бачили що замовляли? Смішно. Нехай знову викличуть телебачення і скажуть нову версію.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024