Прилуцький голова просить в ОДА посприяти капітальному ремонту доріг

06 Вересня 2017, 10:42
Фото ілюстративне 1917
Фото ілюстративне

У понеділок голова ОДА Володимир Гунчик провів особистий прийом громадян. Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов попросив в керівника держадміністрації сприяння у проведенні капітального ремонту вулиці Богуна, що у Прилуцькому.

Про це йдетья на сайті Волинської обласної державної адміністрації.

Одна із перших проблем, котру під час прийому озвучив голова Прилуцької сільської ради Валентин Арчибасов, – сприяння у проведенні капітального ремонту доріг по вулиці Наливайка, що в місті Луцьку, та по вулиці Богуна, що у селі Прилуцьке.

Варто зауважити, що у жовтні 2016 року Луцький міський голова Микола Романюк та Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов підписали договір про співпрацю, згідно з яким запланували реалізувати ряд проектів у різноманітних сферах. Мова йде про освіту, культуру, охорону здоров’я, надання адміністративних послуг, житлово-комунальне господарство тощо.

Серед запланованих до реалізації у рамках договору міні-проектів є також ремонт дороги по вулиці Богуна у Прилуцькому. Кошти ж на цю потребу мали залучити з сільського, міського та обласного бюджетів. Загалом, вартість проекту становить 7 319 000 гривень. Тож, для його реалізації сільська рада зі свого боку вишукала 3 125 000 гривень. Щодо міськради, то на разі можливість з їхнього боку співфінансування ремонту доріг стоїть під великим питання.

У зв’язку з цим Валентин Андрійович звертався до голів обласних адміністрації та ради з проханням забезпечити співфінансування об’єкту під назвою «Капітальний ремонт дороги по вулиці Наливайка у місті Луцьку, та вулиці Богуна села Прилуцьке», за котрим, як з’ясувалося, 29 серпня відбувся тендер. Однак, отримав відповідь, що проведення капітального ремонту на зазначених дорогах не включено до переліку об’єктів по будівництву та реконструкції ремонту і утримання доріг місцевого значення та комунальної власності, виконання яких пропонується здійснити в 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, співфінансування з місцевих бюджетів.

Крім цього, зазначає Валентин Арчибасов, минулої п’ятниці відбулися збори мешканців сіл Прилуцьке, Жабка, Дачне й Сапогове, під час котрих неодноразово звучала думка, що договори про співпрацю – у цьому випадку між Прилуцькою сільською та Луцькою міською радами – не працюють. А отже, слід якомога швидше об’єднуватися з адміністративним центром Волині. Проте, на переконання голови:

«Перш за все потрібно виконувати взяті на себе обов’язки, чи попередниками, чи нинішнім керівництвом міста. Або ж, принаймні, не дурити людей».

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик назвав ситуацію щодо невнесення проекту до переліку доріг, що фінансуватимуться у співфінансуванні з обласним бюджетом, некритичною.

«У вас велике співфінансування. Небагато сільських рад здатні забезпечити його у значному обсязі. Ті ж із них, котрі мають таку можливість, – це проекти № 1», – наголосив Володимир Петрович.

Відтак, запевнив, що облдержадміністрація підтримує реалізацію зазначеного об’єкту і він буде обов’язково включений до переліку проектів, кошти на здійснення яких виділять у рамках фінансування ремонту та реконструкції доріг у 2017-2018 роках

Щодо Луцької міської ради, то голова облдержадміністрації запропонував надіслати офіційного листа з проханням до органу місцевого самоврядування надати роз’яснення, чи готові вони виконати й профінансувати свою частину зобов’язань перед Прилуцькою сільською радою.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024