Ківерці: у райдержадміністрації розглянули низку питань

07 Вересня 2017, 18:30
Фото ілюстративне 1443
Фото ілюстративне

У середу, 6 вересня, перший заступник голови райдержадміністрації  Юліан Таранчук провів щомісячну розширену апаратну нараду, участь в якій взяв голова районної ради Василь Хмілевський.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

На нараду були запрошені заступник голови районної державної адміністрації Яна Церкевич, керівник апарату Зоя Радюк, начальники і спеціалісти самостійних структурних підрозділів райдержадміністарції та її апарату, керівники окремих служб, підприємств, установ, організацій району.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Єгорушкіна доповіла про виконання бюджету району. Виходячи зі звітності, за січень-серпень 2017 року усі місцеві ради, крім Озерської, забезпечили виконання показників бюджету.

Заступник начальника управління Казначейства у Ківерцівському районі Олена Чигрин доповіла про касове виконання державного та місцевого бюджетів. Кредиторська заборгованість по спеціальному фонду державного бюджету на звітну дату відсутня. Державні субвенції профінансовані у повному обсязі.

З інформацією про стан імунопрофілактики населення району виступила лікар КЗ «Ківерцівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ніна Гуцуляк. Вона зазначила, що проведення профілактичних щеплень є дієвим заходом, який сприяє зменшенню захворюваності населення, особливо  дітей. Цей факт обумовлює те, що проведення імунопрофілактики є питанням національної безпеки. 

У 2017 році результати охоплення профілактичними щепленнями були значно нижчими минулорічних показників. Зокрема, всього дітей по району – 16 235, з них щеплюється – 15 446 – 95,1% (проти 96,1% у І півріччі 2016 року). На виконання обсягу профілактичних щеплень серед дитячого та дорослого населення у 2017 році мали вплив: нерегулярне та нерівномірне централізоване постачання імунобіологічних препаратів з МОЗ України; відмови від проведення профілактичних щеплень;  антивакцинальна кампанія в ЗМІ, якій піддаються батьки. Лікар переконана, що проводити щеплення дітям необхідно, адже це значно зменшує кількість захворювань.

Також Ніна Михайлівна розповіла про вірус «коксакі» і звернулася до присутніх з проханням не брати маленьких дітей на відпочинок до країн, де поширений цей вірус.

Головний лікар КЗ «Ківерцівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Олесь Марищук поінформував про хід реалізації урядової програми «Доступні ліки». Зокрема зауважив, що у місті розширилася мережа аптек, які відпускають ліки за рецептами. До їх числа долучилися апетки «Подорожник», «Волиньфарм», «D.S» (вул.Визволителів, 4).

На закінчення наради директор Луцького місцевого центру з надання  безоплатної  вторинної правової допомоги  Ольга Кудрицька поінформувала учасників наради про підсумки року діяльності Ківерцівського бюро правової допомоги.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024