Ківерцівський район презентував «смачні дари волинського лісу» на святі обжинків

10 Вересня 2017, 11:57
4534

Крім аграріїв на обласному святі «Обжинки 2017» взяли участь волинські лісівники.

Цьогоріч обласне свято врожаю «Обжинки-2017» волиняни святкували на іподромі Луцького міського парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, – йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ).

Крім аграріїв, у ньому взяли участь і лісівники. «Смачні дари волинського лісу» були представлені у «лісовому павільйоні». Тут свою продукцію на огляд відвідувачів виставили консервні цехи ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Колківське ЛГ», ДП «Маневицьке ЛГ» та ДП «Цуманське ЛГ».

«Відвідувачі, а їх було сотні, були в захоплені від нашої продукції, – ділиться враженнями головний спеціаліст відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ Ірина Романюк. – Особливу увагу усіх привертали боровики та червоноголовці. Багато хто хотів їх купити, та цього разу на них можна було лишень подивитися».

Ірина Романюк
Ірина Романюк

Начальники  цехів Валентина Романюк, Лариса Котеленець, Галина Зінич та Зіна Рябчун тим часом кожному розповідали про роботу консервних цехів, демонстрували різноманітну свою продукцію. Лісовий мед, гриби, варення, джеми, соки, десятки найменувань якісних цілющих дарів лісу. Переконували: вони не тільки смачні, а й дуже корисні, а чимало із них ще й наділені лікувальними властивостями.

Начальники цехів Волинського ОУЛМГ
Начальники цехів Волинського ОУЛМГ

Призупинилася біля «лісового павільйону» і делегація на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, начальником департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрієм Горбенком, митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом, іншими високопосадовцями. Всі визнали, що продукція лісівників не тільки корисна, а й дуже презентабельна.

Делегація на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком
Делегація на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком

Побували на святі врожаю і представники Волинського ОУЛМГ – перший заступник начальника управління Віктор Сахнюк, заступник начальника  Лідія Турянська та начальник відділу охорони та захисту лісу ВОУЛМГ Руслан Войцеховський. Вони поспілкувалися із заступником голови обласної держадміністрації Сергієм Кошаруком, начальником департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрієм Горбенком та іншими учасниками обласного свята врожаю, а ще подякували начальникам консервних цехів за сумлінну роботу та презентабельну виставкову колекцію «Смачних дарів Волинського лісу».

Представники Волинського ОУЛМГ
Представники Волинського ОУЛМГ

До речі, вироби лісових консервних цехів були представлені і в колекціях районів. Адже попри великих аграріїв своїми врожаями приїхали похвалитися до обласного центру усі райони та дві об’єднані територіальні громади на чолі зі своїм керівництвом. Кожен район також привіз і кращих хліборобів, а ще місцевих аматорів сцени.

«Смачні дари волинського лісу»
«Смачні дари волинського лісу»

Тож на обласному святі врожаю було що подивитися. Адже святкові експозиції районів, підприємств галузі агропромислового комплексу, лісової галузі, професійно-технічних закладів області дивували і виставкою техніки, і продукцією, і зустрічами з людьми, які все це роблять щодня.

А ще ж усі господарі і господині щедро частували охочих своїми смаколиками. А на головній сцені виступали мистецькі колективи «Хмелівчанка» село Хмелівка Володимир-Волинського району, «Василиха» села Смолява Горохівського району, «Берегиня» села Жашковичі Іваничівського району, «Перевесло» міста Ківерці, «Родина» села Білин Ковельського району,  «Дударик» села Голоби Ковельського району, «Родинне перевесло» села Веселе Луцького району, «Заграва» смт Локачі, «Опалинка» села Гуща Любомльського району, «Дивоцвіт» смт Маневичі, «Діброва» села Замшани Ратнівського району, «Любо» мімта Рожище, «Троїсті музики» села Соловичі Турійського районів, «Молодички» смт Шацьк.

Також відвідувачі могли взяти участь у майстер-класах біопластики, апіатерапії, соломоплетіння, конкурсах на обмолот снопа, в’язання снопів, поїдання вареників, у змаганнях з гирьового спорту, армреслінгу, штовхання колоди та набивного м’яча та інших, подивитися виступи вихованців спортивного клубу бойових мистецтв «Герць», які не тільки показали бойовий гопак, а й походили по битому склу.

Майстриня
Майстриня

Цього ж дня у Луцьку встановили рекорд України з випічки найбільшого короваю України. Його вага склала 750 кілограмів при діаметрі і висоті у 2,5 метра. Тож генеральному директору компанії «Теремно хліб» Андрію Тищенку за найбільший спечений коровай в Україні було вручено відзнаку «Рекорд України».

Андрій Тищенко
Андрій Тищенко

А сам коровай того ж дня повезли на Схід України для бійців, що захищають наш суверенітет від російських найманців.

Коровай від «Теремно хліб» вагою 750 кілограм
Коровай від «Теремно хліб» вагою 750 кілограм

Словом, обласне Свято врожаю вдалося на славу, було що подивитися і було в кого повчитися.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024