Ківерці: нема кому безхатьків-небіжчиків доставляти у морг

14 Вересня 2017, 09:23
2053

Питання доведення померлих безхатченків до паталого-анатомічної лабораторії стало предметом гострої дискусій у Ківерцівській райраді.

За законом, цю функцію повинна нібито виконувати поліція, проте вона навідріз відмовляється, а змусити її немає механізму. Голови сільрад також скаржилися на неврегульованість цього питання. З цього приводу навіть відбулося нарада у Ківерцівській РДА за участю представників райради і громадськості, – пише Вголос

Тому на позачерговій сесії Ківерцівської районної ради депутати розглянули питання щодо надання частини паталого-анатомічного приміщення для здійснення цієї діяльності одному з місцевих підприємців на пільгових умовах. Проте воно так і не знайшло необхідної кількості голосів депутатів.

Під час його обговорення виступали два підприємця, які займаються ритуальними послугами в районі, і які мають бажання здійснювати «доставку» тіл безхатченків. Один з них навіть інвестував власні кошти у ремонт частини приміщення паталогоанатомічної лабораторії. Однак, договір з ним депутати райради не підтримали, як аргумент вказавши, що він не місцевий. У результаті проблема з довезенням померлих соціально неблагополучних осіб залишилася невирішена.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024