У Ківерцівській РВК вісім членів подали у відставку

19 Вересня 2017, 10:45
2203

У Ківерцівській районній виборчій комісії голова, секретар та шість членів ТВК склали повноваження. 

Про це пише ВолиньPost з посиланням на РВК.

Голова, секретар та шість членів виборчої комісії звернулися з особистими заявами до районних осередків політичних партій з проханням замінити їх у складі ТВК.

Особисті заяви про відмову працювати подали голова районної ТВК Олександр Васильчук (ВО «Свобода»), секретар виборчої комісії Катерина Новосад (Радикальна партія Олега Ляшка), а також члени виборчої комісії Олександр Люшук («Опозиційний блок»), Мирослава Макейчик (ВО «Батьківщина»), Микола Піньога(«Нова держава»), Софія Ребар («Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Анна Самоірова(«Опозиційний блок») та Анжела Ткачук («Блок Петра Порошенка «Солідарність»).

Як пояснив голова Ківерцівської районної виборчої комісії Олександр Васильчук, він не може продовжувати виконувати свої обов’язки у зв’язку зі станом здоров’я, тому і звернувся з особистою заявою до керівництва районної організації ВО «Свобода».

Відмовляється надалі працювати і секретар комісії Катерина Новосад. Вона розповіла, що також написала заяву про складення повноважень до районного осередку Радикальної партії Олега Ляшка, яка подавала її кандидатуру до складу комісії.

Також кілька членів комісії підтвердили ОПОРІ, що надали керівництву партій, які їх подавали до складу районної комісії, особисті заяви з проханням замінити їх у складі ТВК. Більше того, член районної ТВК Анжела Ткачук розповіла, що подала свою заяву до районної організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» ще влітку, втім, її ще досі не замінили у складі ТВК.

Разом з тим Ківерцівській районній виборчій комісії 15 вересня вдалось зібрати кворум та провести засідання щодо формування складу та утворення Цуманської та Жидичинської територіальних виборчих комісій. Обидві ТВК було сформовано у складі 16 осіб. Жеребкування не проводилось. Рішення про утворення комісій оприлюднено на сайті Ківерцівської районної державної адміністрації.

Довідково:

Відповідно до частини 4 статті 29 Закону України «Про місцеві вибори» повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв’язку з особистою заявою про складення повноважень члена комісії. Така заява подається суб’єкту внесення кандидатури відповідного члена комісії для передачі відповідній виборчій комісії або для внесення подання про заміну члена виборчої комісії.

Згідно з частинами 6, 16 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори»районні територіальні виборчі комісії формують склад міських (крім міст, зазначених у частинах четвертій, п’ятій та восьмій цієї статті), сільських, селищних територіальних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за 42 дні до дня виборів. Рішення про формування складу територіальної виборчої комісії оприлюднюється виборчою комісією, яка сформувала склад територіальної виборчої комісії, у відповідних місцевих друкованих засобах масової інформації або в інший визначений нею спосіб не пізніше наступного дня після дня прийняття такого рішення.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024