Ківерцівські аграрії засвоювали досвід Володимирщини

19 Вересня 2017, 11:30
2095

15 вересня на базі ТзОВ «Агрофірма «Володимирські сади» села Стенжаричі Володимир-Волинського району відбувся День саду.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

Присутні розглядали тему «Технологія вирощування плодово-ягідних та горіхоплідних культур в Лісостеповій та Поліських зонах області».

Ківерцівський район представляли начальник управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку райдержадміністрації Ірина Куцик, заступник начальника управління Тетяна Тельпіз, фермери ФГ «Хоровець» Василь та Вадим Хоровці, які займаються вирощуванням плодово-ягідних та горіхоплідних культур.

Учасники Дня саду оглянули насадження малини, ожини та полуниці, плодорозсадник, яблуневий сад «Агрофірми «Володимирські сади» та ознайомилися з технологією вирощування даних культур.

До слова, підприємство вирощує 24,5 га полуниці (сорти: Флоренс, Зенга-Зенгана, Вікторіана), 3 га малини (сорти: Аміра, Хімбо-Топ, Зева) та 1 га ожини (сорти: Потрійна корона, Честер, Натчес). Вся продукція в основному йде на експорт. Також агрофірма спеціалізується на зерняткових та кісточкових культурах, селекції рослин,  має статус насіннєвого господарства. Тут працює лінія соків прямого віджиму NFC (NotFromConcentrate – не з концентрату) на свіжі фрукти, овочі, ягоди під назвою PREMIER.    

Яблуневий сад займає площу 42 га та 15 га: молоді насадження, де вирощують  сорти Айдаред, Чемпіон, Джонаголд, Хоней Крісп, Лігол, Мутсу, Голден Делішес, Джонаголд Декоста.

По завершенню оглядової частини присутні відвідали БК села Стенжаричі, де відбулася пленарна частина на якій з вітальним словом виступив Стенжаричівський сільський голова Анатолій Яльницький.

Очільник аграрного відомства Юрій Горбенко інформував про виробництво плодово-ягідної продукції в області, проблеми та перспективи розвитку.

З заключним словом перед учасниками заходу виступив голова громадського об’єднання виробників плодово-ягідної продукції Сергій Новосад, який охарактеризував діючий ринок плодово-ягідної продукції, його перспективи, недоліки у виробництві, переробці та зберіганні.







 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024