Працівники національного парку здійснили еколого-освітній веловиїзд

20 Вересня 2017, 08:17
2630

Працівники національного парку здійснили еколого-освітній веловиїзд

Працівники відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи НПП «Цуманська пуща» Савчук Павло, Нечипорук Максим, Рудік Максим 13-14 вересня здійснили польовий виїзд на велосипедах.

Про це йдеться на сайті Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Завданнями виїзду були: 

  • проведення еколого-освітніх занять у ЗОШ I-III ст. село Суськ, та ЗОШ I-II ст. село Словатичі та пропагування велотуризму, здорового способу життя;
  •  моніторинг придоохоронних територій парку та оцінка їх рекреаційного потенціалу;
  •  розвідка маршруту майбутнього міжнародного велопробігу між природоохоронними установами України (КНПП «Цуманська пуща») та Білорусі.






В процесі велопоїздки було здійснено два еколого-освітні заняття з використанням мультимедійних презентацій у школах. Охоплено 45 учнів та 3 вчителів (села Суськ), 32 учнів та 2 вчителів (села Словатичі). Поїздка навмисне відбувалась на велосипедах для того, щоб власним прикладом пропагувати здоровий спосіб життя, велотуризм та подорожі по рідному краю.



Загалом за два дні проїхали на велосипедах 119 км по такому маршруту: м. Ківерці – с. Бодячів – с. Суськ – с. Словатичі – озеро Борове – с. Крижівка – с. Четвертня – с. Боровичі – озеро Святе – с. Угли – с. Кашівка – с. Озерне – с. Пісочне – с. Волошки – с. Любитів.

Відвідали природоохороні території Волинської області (в тому числі національного парку), оцінили стан доріг та їх придатність для велопробігу. Відмітили рекреаційний потенціал заплав річок Стир та Стохід, озер вздовж маршруту: Борове, Святе, Мале, Озерне, Пісочне. Також побували в місцях, які мають історико-культурну цінність, зокрема: давньоруське городище та церква 1600-1604 років у селі Четвертня, місця боїв Першої та Другої світових воєн та інші.







 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024