Ківерці: у центрі зайнятості розповіли про виживання в... лісі

21 Вересня 2017, 20:27
1439

20 вересня 2017 року в Ківецівському центрі зайнятості проведено тренінг в рамках освітнього проекту «Школа безпеки та порядку».

Про це інформує провідний спеціаліст з питань зайнятості Любов Мартинюк.

На тренінгу розглядали тему «Правила безпеки, поведінки та орієнтування у лісі. Обережно отруйні гриби».

Начальник Ківерцівського РВ УДСНС України у Волинській області підполковник служби надзвичайних ситуацій Андрій Кузьмов детально розповів присутнім про орієнтування та виживання у лісі, поводження в природі, екологічне ставлення до навколишнього середовища та виживання.

Гриби - це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки робить лише на основі свого гіркого досвіду, – йшлося в доповіді.

Присутні отримали вичерпну інформацію щодо основних причин отруєнь грибами та симптомів отруєння. Особливу увагу приділили наданню першої допомоги при отруєнні грибами.

Андрій Кузьмов наголосив: «Якщо ви не впевнені в грибах – не збирайте та не їжте гриби зовсім. Без грибів можна прожити!!!»

На завершення заходу рятувальник дав відповіді на запитання присутніх, які в свою чергу подякували за отриману корисну інформацію.



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024