Прилуцький сільський голова не спішить об'єднуватися з Луцьком

05 Жовтня 2017, 17:00
1299

За словами сільського голови Валентина Арчибасова, він скористався правом накласти вето через те, що Луцька міська рада не виконала умов підписаних раніше договорів.

Про це пише Волинь24.

«Це договори, які стосуються капремонту і проектування. Ми отримали кошти від Луцької міськради на капітальний ремонт вулиць Наливайка і Богуна, але вона досі не відремонтована. Ми не отримали кошти на проектування вулиці Соборності, яка йде до Сапогова», – розповів він.

Також за умовами договору мали виконати модернізацію каналізаційного колектора, проте «Луцькводоканал» лише провів огляд його стану і це питання «зависло».

Валентин Арчибасов зазначив, що після того, як кімнату Будинку культури відремонтували під філію Луцького ЦНАПУ, подальших дій від міської ради не було:

«Там не завезена техніка, не стоять столи для роботи».

Голова Прилуцької сільради обурився, що маршрут №19, який раніше їздив через село чотири рази, тепер проїжджає лише один.

«Знаю, що вулиця Наливайка 300 метрів не проїзна, але ж це не від Прилуцької сільради залежить те, щоб хоча б раз в місяць її про грейдерувати», – сказав він.

Окрім того, можливі надходження до бюджету сільради у 2018 році від продажу земель будуть чималими, однак після об’єднання громада не зможе повністю розпоряджатися грішми, адже Луцькрада матиме право скасовувати певні рішення.

Забули й депутати міськради про будівництво дитячого садочка в Дачному, котрий мали звести до 2020 року. Нині готова проектна документація, пройдена експертиза, є земельна ділянка, але будівництво так і не розпочали:

«Ми у 2017 році накопичували кошти на спів фінансування. Подали на конкурс проектів, але він не пройшов, бо вартував 20 млн гривень. Так вийшло, що ми не отримали підтримки».

Насамкінець Валентин Арчибасов додав, що об’єднання з Луцьком можливе, але лише тоді, коли місто виконає умови договорів.

«Не треба спішити на об’єднання з громадою Луцька. Нехай керівники покажуть свої наміри, доведуть їх до кінця і тоді ми зможемо говорити про об’єднання. Мене обурює такий тиск фахівців, наприклад, Малиновського, який розказував, що до кінця року можна об’єднати наші громади. Хоча це можливо тільки після виконання всіх умов договорів», – наголосив він.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024