Працюють багато та не вистачає інвентаря: відповідь Ківерцівської райради на запит Кварцяного

08 Жовтня 2017, 12:30
1993

Ківерцівська районна рада відповіла на запит Віталія Кварцяного щодо розвитку футболу в районі.

Про це йдеться на сайті ОДА.

«Ми повинні не тільки пильнувати бюджети, але й опікуватися спортом, бо це – престиж країни», – таким був головний лозунг виступу   Віталія Кварцяного на останній сесії облради. 

Зокрема, депутат використав головну трибуну області під час озвучення заяв політичних фракцій в облраді задля того, аби привернути увагу до проблем розвитку футболу на Волині. Йдеться не про професійний спорт, а футбол як соціальне явище. Обласна рада проголосувала за пропозиції Віталія Кварцяного як депутатський запит, який адресований голові ОДА та районним радам.

Ось що відповіли на депутатський запит Віталія Кварцяного  щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток футболу у Волинській області у Ківерцівській районній раді:

(Текст подано без правок)

«Інформуємо, що в Ківерцівській ДЮСШ на даний час на відділенні футболу займається 139 учнів. Команди відділення упродовж останніх років є постійними учасниками дитячої ліги Волині, ДЮФЛ (II ліга), з вересня 2017 року є учасниками ДЮФЛ (вища ліга), а також є учасниками чемпіонату області з футболу за програмою обласної спартакіади «Волинь спортивна».

Команди відділення щорічно беруть участь у турнірах різного рівня. Команда дівчат відділення є постійним учасником чемпіонатів області та захищає честь району у Спортивних іграх школярів Волині.

Для занять відділення футболу використовуються міський стадіон «Колос», спортивні майданчики зі штучним покриттям та у зимовий час спортивний зал ДЮСШ розміром 15 х ЗО м. Місця для проведення занять облаштовані та знаходяться у задовільному стані.

Для проведення занять постійно оновлюється спортивний інвентар за рахунок державних та спонсорських коштів.

Проблемним на даний час є недостатня кількість спортивного інвентарю (м’ячі, фішки та ін.), а також забезпечення команд відділення необхідною спортивною формою.

На виконання Заходів районної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки згідно Єдиного календарного плану спортивно-масових заходів 2017 року в 2017 році відбулися:

Чемпіонат району з міні-футболу (футзалу) серед сільських, селищних та міської рад. Взяли участь 15 команд району. У Вищій лізі володарем першого місця стала команда “Колос” (Ківерці). Срібло посіла команда с.Прилуцьке, бронзовим призером стала команда села Липне. В Першій лізі своє перше золото в районних змаганнях здобула команда “Колос” Ківерці- дублери. Друге місце посів ФК “Атлетік-1” (Цумань). Третє місце - Вишнів.

Кубок федерації з футболу 2017 року серед сільських, селищних та міської рад. Взяло участь 14 команд. Володар кубку - ФК “Колос” (Ківерці), фіналіст - ФК “Олика”.

Чемпіонат району з міні-футболу (футзалу) сезону 2017 року серед команд дітей 2005-2Ш6 років народження, в якому взяло участь п’ять команд із Олики, Цуманя, Дубищ, Ківерцівськаої ДЮСШ та Прилуцька. Чемпіоном стала команда Дубище, срібло здобув цуманський “Атлетік” та бронзовим призером - ФК Олика.
З 2009 року постійно щороку проходить Чемпіонату району з футболу На даний час проходить друге коло Чемпіонату району з футболу сезону 2017 року серед команд сільських, Селищних, міської рад, в якому бере участь 16 команд, які поділені на Першу та Вищу ліги.

На даний час футбольні команди “Колос” (вища ліга) та “Ківерці” (юнаки) беруть участь у Чемпіонаті Волині з футболу 2017/2018 років (1 коло).
Футбольні команди “Колос” та “Ківерці” (юнаки) брали участь у Чемпіонаті Волині з футзалу сезону 2016/2017 років та стала абсолютний чемпіон 2 ліги і завоювали путівку у першу лігу.

Команда “Колос” (Ківерці) взяла участь у чемпіонаті з міні-футболу за програмою сільських спортивних ігор Волині 2017 року (3 місце).

Ветеранська команда “Колос” (Ківерці) 35+ беруть участь у чемпіонаті Волині з футболу серед ветеранів. Поки що займають 2-3 місця».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024