Ківерцівський район: чоловіка порізали на кладовищі

10 Жовтня 2017, 16:00
Фото ілюстративне 2530
Фото ілюстративне

На цвинтарі одного з сіл ківерцівського району знайшли чоловіка з ножовим пораненням у грудну клітку.

Про це йдеться на сторінці ВОЦЕМДМК.

До диспетчерської центру екстренної медичної допомоги (ЕМД) о 23:14 поступив виклик про те, що на кладовищі поблизу одного із сіл Ківерцівського району знаходиться чоловік із ножовим пораненням у грудну клітку.

Вже за хвилину на місце події виїхала фельдшерська бригада ЕМД у складі: фельдшера та водія автомобіля ЕМД. До місця виклику швидка прибула за 23 хвилини УАЗом, проїхавши 25 кілометрів по незадовільного стану гравійній дорозі. 

Біля кладовища (о 23.38), фельдшера вже чекали родичі потерпілого, які провели її туди, де посеред могил лежав пацієнт. При обстеженні потерпілого, фельдшер виявила у нього різану рану в районі 4-5 ребра по середньо-ключичній лінії, АТ 160\90. Надала йому медичну допомогу, налагодила довенний доступ, обезболила, та, оскільки хворий був збуджений, дала заспокійливе. Після чого його перенесли на ношах в автомобіль ЕМД для транспортування в лікувальний заклад. 

Вже під час руху автомобіля фельдшер доповіла ситуацію, що склалася старшому лікарю ЦОД. Поки тривало транспортування важко травмованого пацієнта, питання місця госпіталізації було вирішено. 

Бригада ЕМД доставила пацієнта в свідомості у приймальне відділення, де його вже чекали бригада хірургів та анестезіолог. Кілька секундного огляду пацієнта було достатньо, щоб прийняти рішення про термінове транспортування в операційну для негайного хірургічного втручання.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024