Студентка Ківерцівського медколеджу розповіла про «подорож до міста на семи пагорбах»

12 Жовтня 2017, 13:30
2616

Студентка-третьокурсниця Анна Кобрина поділилася враженнями від поїздки в Київ.

Про це вона написала на сайті Ківерцівського медколеджу.

Ось як описала Аня незабутню подорож до столиці.

(Текст подано без правок)

Мова піде про Рим? Зовсім ні. Це – Київ, столиця нашої неньки України, культурна та релігійна столиця Східної Європи.  Це величне місто ми відвідали у  вересні  цього року, майже повним складом 1 акушерської групи 4 курсу на чолі з куратором Оленою Романішиною і викладачем реабілітації та загального догляду Ніною Троцюк. Золотоверхий Київ зустрів нас дощем та сірим, похмурим небом,  але ця обставина не втамувала жагу до пізнання історії древнього міста.

Спочатку доїхали до Хрещатика, тоді перейшли на Інститутську – місце слави українського народу.

Потім  помандрували вулицями Києва до Собору святої Софії, де побували на службі в малому храмі, з дзвіниці якого милувались мальовничими  краєвидами. Вразила церква святого Андрія, котра зведена  в стилі бароко, але, на жаль, всередину не змогли потрапити, тому що вона знаходиться на реставрації. На Андріївському узвозі ми оглянули  пам’ятник героям п’єси «За двома зайцями» Михайла Старицького.  Дівчатам він дуже сподобався. А потім ми ще довго  погуляли цією вулицею.

Трохи пізніше впевнились,  що недарма Київ звуть «золотоверхим», адже ми побачили Свято-Михайлівський золотоверхий чоловічий монастир. Він вражає архітектурою, фресками, золотими куполами, які велично сяють над містом.

Дощ не вщухав і ми вирішили пообідати в Макдоналдсі.  Зігрівшись чаєм та теплими  бургерами, пішли до Дніпра. В далечині  виднілися  мости, біля  берега стояли катери...

І знову метрополітен... Ось і найглибша в світі станція метро «Арсенальна». Виходимо і піднімаємось нескінченними сходами наверх в очікуванні  нових вражень. Києво-Печерська Лавра … Вона захоплює своєю красою та історією. Незламна Лавра, котру спалювали, спустошували,  але вона вистояла і, як птиця Фенікс, кожного разу піднімалась із попелу, наперекір ворогам ставала ще величнішою. Лавра зустріла нашу групу дзвонами.  Ми спустились в малі печери,  де побачили безліч мощей святих та маленькі підземні  церковки .

Навіть проливний дощ не зіпсував нам настрою і не перешкодив продовжувати екскурсію.

Торговий центр «Dream Town»,  в якому  знаходиться аквапарк.  Пройшли рутинну реєстрацію – і ось,  нарешті,  тепленька вода в басейнах, екстремальні атракціони, божественне джакузі... Це було прекрасно!

Вже і залізничний вокзал, наш поїзд «Київ-Ковель», наш 8 вагон. Замовляємо чай, постіль, ріжемо «Київський торт» і як одна велика сім’я ділимось враженнями цього дня.  Змучені та щасливі засинаєм під стукіт коліс потяга,  який мчить додому – в Ківерці.








 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024