«Бурштиновий прокурор» та його батько родом з Ківерець: як уникнути покарання

23 Серпня 2017, 10:56
3476

«Бурштиновий прокурор» із Рівненщини через суд поновлюється на посаді. А його батько, який убив жінку під Луцьком, намагається залишитися на свободі.

Андрій Боровик, звільнений у липні 2016 року заступник обласного прокурора Рівненщини, поновлюється на посаді – після 11 місяців у СІЗО та звинувачень в організації злочинного угрупування у сфері незаконного видобутку бурштину він подав позов на Генпрокуратуру до рівненського окружного адміністративного суду.

І той почав слухання.

«Аваков (Міністр МВС, – ред.)  — брехун. І прес-секретар Грицака (глави СБУ — ред.), — заявив Андрій Боровик під час судового засідання в сусідньому місті Рівному. — Вони просто набрехали. У мене, відповідно до протоколу вилучення, не були вилучені злитки золота, мішки бурштину, як вони казали.  Резонанс виник лише з їх слів і взагалі нічим не підтверджується».

Також Андрій Боровик зазначив, що 22 тис. доларів США, які були вилучені з його квартири, йому підкинули. Заперечував, за інформацією колег із газети «Рівне Вечірнє», що його годинники коштують кілька сотень тисяч доларів, як повідомляли правоохоронці. А також заявив, що не зміг їх повернути, бо хоч слідство не розглядає ці годинники як докази у справі.

На суді також виступили як свідки на користь екс-заступника облпрокурора. Слухали колишнього прокурора області Анатолія Ковальчука, співробітника СБУ Вадима Федорука та екс-начальника сарненської прокуратури Вадима Топольського. Останні двоє – разом із Андрієм Боровиком фігуранти «бурштинової справи». 

Всі доводили, що вони жертви свавілля та маніпуляцій.

Засідання у справі перенесли на 10:00 21 листопада. У цей день суд продовжить досліджувати докази та відбудуться дебати сторін.

Та в родині Боровиків не лише екс-прокурор  має проблеми з совістю і правосуддям. Наприкінці серпня ц. р. Прокуратура Волинської області оскаржила рішення Луцького міськрайонного суду по Володимиру Боровику – батькові Андрія Боровика, який напідпитку на смерть збив жінку. Йому призначили покарання у вигляді умовного терміну позбавлення волі на 3 роки. 

«Оскарження вже направлене до суду. Прокуратура домагатиметься реального терміну ув`язнення для винуватця ДТП!», – сказала прес-секретар Прокуратури Волинської області журналістам «Захід. Нет» Наталія Мурахевич.

Нагадаємо:  30 січня цього року у селі Княгинінок Луцького району 57-річний мешканець міста Ківерці Володимир Боровик, перебуваючи за кермом машини «Subary Tribeca» 35-річну місцеву жительку. Водій тоді виїхав на смугу зустрічного руху, де і допустив наїзд на пішохода, яка від отриманих травм померла.

Винуватець смерті людини втік із місця події, однак пізніше його автомобіль був заблокований іншими учасниками руху, які й викликали поліцію. Згідно з висновком наркологічного дослідження, затриманий перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Після цього Луцький міськрайонний суд виніс рішення про арешт підозрюваного. А наприкінці липня суд призначив Володимиру Боровику покарання – три роки позбавлення волі. Умовно.

Враховуючи дивну лояльність судів до родини Боровиків, ніхто не здивується, коли й старший радник юстиції Андрій Боровик виграє суд у Генпрокуратури та поновиться за посаді заступника прокурора Рівненської області.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024