У Прилуцькому підприємець незаконно користувався землею

24 Вересня 2017, 11:00
1087

Прокуратура вимагає стягнення з підприємця коштів на розвиток інфраструктури села Прилуцьке.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Маневицька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі Прилуцької сільської ради Ківерцівського району до громадянина, аби стягнути з нього не сплачені кошти пайової участі у розвитку інфраструктури села Прилуцьке в сумі понад 36 тисяч гривень.

Прокурори встановили, що чоловік порушив вимоги Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», не уклавши договір пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту та не сплативши відповідних коштів до місцевого бюджету.

Побудувавши станцію техобслуговування транспортних засобів у Прилуцькому, він ні до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію, як того вимагає Закон, ні навіть після не звернувся у сільську раду задля укладення такого договору.

Позаяк несплата замовником будівництва коштів пайової участі до бюджету сільської ради порушує економічні інтереси держави, адже позбавляє сільську раду  можливості створювати і розвивати інженерно-транспортну та соціальну інфраструктуру населеного пункту, у ситуацію втрутилася прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть стягнення на користь Прилуцької сільської ради понад 36 тис. грн., від сплати яких громадянин ухилився.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024