У Жидичинському монастирі освятять ікону покровителів нотаріусів

06 Листопада 2017, 11:50
3234

7 листопада 2017 року о 10:00  в Жидичинському монастирі Святителя Миколая Чудотворця відбудеться особливе святкове богослужіння та освячення ікони мучеників Маркіяна та Мартирія, які вважаються небесними заступниками нотаріусів.

У храмі монастиря з'явилася нова ікона – образ святих мучеників Маркіяна та Мартирія. Образ був виготовлений спеціально на замовлення нотаріусів Волинського відділення нотаріальної палати України, які отримали на це благословення архимандрита Константина, намісника чоловічого Жидичинського монастиря.

На урочисту церемонію в храмі Святителя Миколая Чудотворця запрошені представники нотаріальної спільноти під керівництвом голови Волинського відділення нотаріальної палати України Наталії Курти, а також працівники Головного територіального управління юстиції у Волинській області, юристи та адвокати Волинської області.

Священнослужителі звершать чин освячення ікони християнських мучеників Маркіяна та Мартирія, шанованих, як небесних покровителів нотаріусів. Варто зазначити, що в Україні подібна ініціатива втілюється вперше. 

До слова, християнські мученики Маркіян і Мартирій, постраждали за імператора Констанція II (IV століття), шануються православною та католицькою церквами. Візантійські юристи і особливо нотаріуси, рахували їх своїми небесними покровителями, молячись до них за успіх на юридичній ниві.

Виявилося, що ще у Візантії святом всіх юристів був день саме цих святих нотаріїв. Під час правління Костянтина Мономаха помітно відроджувалася вища освіта. Ним була заснована в 1045 році Вища Школа з двома факультетами - юридичним і філософським. Особливо пишно відзначалося тоді свято юристів – і саме в день пам'яті святих нотаріїв Маркіяна і Мартирія.

За православним календарем цей день припадає на 7 листопада.                                                  

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024