Ківерчан закликають робити щеплення

06 Листопада 2017, 14:16
2154

В Україну йдуть 3 віруси грипу і прогнозується початок епідемії вже в грудні. 

Про це інформують на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Вірус Michigan очікується в грудні-січні, в зоні ризику працездатні  люди 25-49 років. В січні  прогнозується  циркуляція вірусу Hong Kong, який більше вражає дітей та людей похилого віку. Наприкінці  лютого циркулюватиме  слабший і не такий  масовий  вірус Brisbane.

В першу чергу підхопити грип ризикують українці зі слабким імунітетом і ті, чия робота пов’язана з контактом із великим числом людей. Зокрема, мова йде про медпрацівників, вчителів, продавців і водіїв громадського транспорту. До категорії людей зі слабким імунітетом належать діти, вагітні, люди похилого, а також люди із зайвою вагою, діабетом і серцево-судинними захворюваннями.

Найефективнішим способом боротьби з грипом є вакцинація. МОЗ уже перереєстрував чотири вакцини зі штамами вірусу, актуальними для цього сезону, а саме: Інфлувак, Інфлуенза ваксін, Джіс Флю і Ваксигрип.

Протипоказаннями при вакцинації є: алергія на курячий білок, раніше перенесена гостра полінейропатія, ознаки ГРВІ та алергічний риніт у дітей.

Робити вакцинацію можна протягом всього сезону, але найкраще в жовтні-листопаді. Вакцина починає діяти через тиждень і виробляє імунітет на дев’ять місяців.  

Вакцини проти грипу «ДЖІСІ ФЛЮ» виробництва Південної Кореї та «Ваксігрип» виробництва Франція можна придбати в аптечній мережі «Волиньфарм  в містах та районних  центрах  області за замовленням (телефон довідки (0332)779900)).  За попередніми заявками  вакцину можна  придбати і  в державному виробничо-торговому  підприємстві «Волиньфармпостач» (телефон (0332)2835630)).

Щеплення проводяться  в кабінетах щеплень  територіальних поліклінік та  центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024