У Цуманській ОТГ відбулася перша сесія

19 Листопада 2017, 10:37
2238

У новоствореній Цуманській об’єднаній територіальній громаді відбулася перша сесія.

Про це Район.Ківерці повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Нагадаємо, 29 жовтня в Цуманській ОТГ відбулися вибори голови і депутатів  громади. До Цуманської ОТГ ввійшли три сільських ради – Берестянська, Холоневичівська та Липненська і Цуманська селищна рада. Загальна кількість населення – більше 10 тисяч людей. На виборах головою громади обрали Цуманського селищного голову Анатолія Дорошука.

На першому пленарному засіданні сесії депутати і голова отримали посвідчення, обрали секретаря та визначилися, в яких комісіях працюватимуть. Зокрема, в Цуманській селищній раді були створені 4 постійні депутатські комісії – комісія бюджету, фінансів, планування розвитку підприємства, управління комунальної власності; комісія з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища та житлово-комунального господарства; комісія з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку та комісія з питань освіти, культури та туризму, духовності, охорони здоров’я, материнства, соціального захисту населення.

«Ми, як районна влада, сподіваємося на тісну співпрацю із Цуманською громадою, адже вона є вагомим платником податків в нашому районі, має розгалужену сітку культурних, освітніх та навчальних закладів. Очільником цієї громади став досвідчений управлінець і господарник, який має чітке бачення розвитку цієї громади», – підкреслює голова Ківерцівської районної ради Василь Хмілевський.

До слова, в Цумані 5 кандидатів претендували на одне депутатське крісло. На думку голови ОТГ, зважаючи на таку боротьбу за мандат, в раду пройшли найдостойніші із кандидатів.

«Наше завдання – створити умови для життя мешканців. Щоб в селах нашої громади лишалися жити люди. Адже коли працюють школи, працюють садочки, хороше транспортне сполучення, є інвестиції в бізнес і створені робочі місця – то люди не будуть їхати за кордон в пошуках кращого життя. Моє завдання – зробити все для комфорту мешканців громади, – каже голова Цуманської ОТГ Анатолій Дорошук. – В майбутньому, я бачу, що ця ОТГ об’єднає близько 20 тисяч людей».

Друге пленарне сесійне засідання відбудеться в понеділок, 20 листопада і на ньому депутати Цуманської ОТГ спільно створюватимуть виконком ради ОТГ та затверджуватимуть стратегію розвитку своєї громади.

2





 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром