У Ківерцівській бібліотеці читали «Поезію народжену Майданом»

22 Листопада 2017, 12:56
1526

У читальній залі книгозбірні Ківерцівської районної бібліотеки для дорослих 20 листопада відбулася патріотична година «Поезія, народжена Майданом».

Про це йдеться на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

Учасниками заходу стали старшокласники, ківерчани, які читали власну або тематичну поезію, присвячену пам’яті тих, кого після 20 лютого 2014 року назвали Небесною Сотнею та Героям, які  в боротьбі за волю і кращу долю України не дожили до сьогоднішнього дня. Кожен з них повстав проти насилля, несправедливості та брутального відношення до своєї країни. Кожен здійснив подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової держави.

«Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і, найдороще, життя – присвячується», – говорить ведучий Микола Скубій.

«Україна це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004 року і Революція Гідності 2013 року. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Сьогодні ми слухаємо поезію про справжніх героїв, які у нерівному двобої протиставили свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорощими людьми. І саме за цим їм наша людська вдячність і низький уклін», – зазначила начальник відділу культури та туризму РДА Єлизавета Левчук.

Уривки з документальних стрічок: «Небесна сотня. Зима, що нас змінила», студії 1+1, «Революція Гідності», спецпроекту каналу ICTV, фільм-реквієм «Небесна Сотня в вирій полетіла», відеоролики, створені працівниками бібліотеки, допомогли створити атмосферу та згадати події Революції Гідності.

У поезії  проглядається біль і надія, якими сповнені душі наших воїнів, матерів та рідних, які чекають своїх синів та чоловіків, батьків з неоголошеної війни. Ці Герої –  нескорені переможці. Вони перемогають і смерть, і режим. Допомагають повірити, що відвага, патріотизм, енергія, високі устремління та ідеали допоможуть розбудувати власну країну. Це та пам’ять, яку ми маємо зберегти для нащадків…


1


 

Коментарі
22 Листопада 2017, 16:42
А запитайте тих учасників Майдану, які дожили до сьогоднішніх днів і бачать "плоди" того що сталося....чи вони б вийшли тоді на той майдан, знаючи, що будуть такі наслідки...Відповідь очевидна...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024