У Прилуцькому розвалюється нова дорога

26 Листопада 2017, 13:53
2205

Дорога в Прилуцькому – бракована. Купи землі горе-працівники залишили просто на людських подвір'їях, а нещодавно зроблене дорожнє покриття розсипається на очах.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

У Прилуцькому мешканці вулиці Богуна готуються до зими з острахом: проблемою для людей стала новенька дорога. Зі слів місцевих мешанців, її зробили за принципом «для сільської місцевості підійде».

Новий афальт у селі вже вкрився тріщинами та розсипається на очах. Крім того, на перехресті, яке веде у вулицю, де одразу п'ять будинків, дорожники становили бордюр, а на узбіччі залишили гори землі. Після такого ремонту тоне у багнюці і дитячий майданчик.

Жителі громади розповідають, що написали звернення до Луцької міської ради. Мовляв, вона має контролювати, як ремонують дорогу в Прилуцькому. Та додають, що депутати сільради навіть не знають, хто виконує роботи. Натомість дехто з місцевих зауважує, що влада на місцях теж має бачити, що робиться у їхньому ж населеному пункті.
 

«Арчибасов (Валентин Арчибасов – сільський голова Прилуцького, ред.) або хтось його кришує, або хтось тисне на нього. У лікарню наші діти йдуть до Луцька, до школи та содочків також туди. А він каже, що податки в міський бюджет «платити не буде», – розповідає місцевий мешканець.

Як вдалося з'ясувати журналістам, дорожні роботи у Прилуцькому виконує ПП «Ространс». Виконавця робіт визначали через сервіс «ProZorro». Згідно з документами, фірма-переможець пропонувала найвищу вартість на виконання робіт. Замовником робіт вказана Прилуцька сільрада, тож, відповідно, саме вона мала б контролювати хід та якість виконання робіт.

Проте, як розповів сільський голова журналістам, він ще в курсі того, що відбувається на вулиці Богуна.
 

«Я там проїжджав, а так щоб ходити і приглядатися, то не приглядався», – каже Валентин Арчибасов. Та додав, що для оцінки ситуації треба викликати комісію. Проте, коли саме буде скликана ця комісія, сільський голова розповісти не зміг.
 

Тож в результаті, дорога низької якості є, а відповідальних не знайти. Натомість місцеві депутати навіть не знають, що виконавці робіт, зі слів місцевих, пропонували за 700 гривень в їх кишеню вимостити заїзд у двір. А хто не заплатив – отримав бордюр у воротах.

Про об'єднання з Луцьком у Прилуцькому не говорить лише лінивий. Цією темою спекулюють на всі боки. Мовляв, перед містом стоять вимоги, і дорога серед них.

На такі заяви у Луцькій міській раді реагують з подивом, та пояснюють, що об'єднання - взаємовигідний процес. І є не вимоги, а спільні проекти. Та додають, що ремонт дороги було виконано на умовах спів фінансування, і з міського бюдету на неї, фактично, дали гроші, які вже певній фірмі спрямувала саме сільська рада. Зауважимо, таким підходом у Луцькій міській раді шоковані, адже 2 мільйони з бюджету спрямували на дорогу в Прилуцькому, натомість гроші виявилися просто «викинутими на вітер».

 

Коментарі
26 Листопада 2017, 17:35
шановні журналісти .усі небайдужі до долі села . на сьогодні ми маємо факт .як УКРОПИ роблять біль для громади .адже не об'єднання з містом .то для цієї політичної сили великий крах,не без їхніх чітких вказівок робився кап ремонт вул .І. Богуна .якщо розібратись .то гроші були виділені містом і селом .а ось обласна рада .спеціально не виділила свою частину,ось і пішли усі недоліки в роботі ,а коли б були усі заплановані гроші використані .то був би контроль .як за використаними коштами .так і за виконанням робіт .ось і давайте будемо робити чесні висновки .кому і навіщо потрібне Прилуцьке ,а ще коли б пройшли б вибори міського голови при об'єднанні то в сторону жителів тоді на всі 200 відсотків ніхто не буде дивитись і щось питати хочуть люди чи ні . На сьогодні пройшли вибори в Жидичині .там виграла представник від вищезгаданої політичної сили .хоча усім доказують .що йшла самовисуванням ,але за підтримки УКРОПІВ ,то рано чи пізно об'єднається ця громада з містом і будуть вибори мера ,а пункти договору потрібно виконувати міській раді ,якщо вони прагнуть об'єднання то будьте добрі спочатку виконуйте обіцяне ,а тоді можна буде говорити про об'єднання. На сьогодні два села Жабка і Дачне зібрали підписи де люди проти об'єднання от вирішальним буде Сапогове і Прилуцьке тоді і поговоримо хоче громада чи ні.а те що в селі живе обласний депутат ,котрий за два роки в селі ще нічого доброго для людей не зробив .то не значить .що зуміє купити людей як перед виборами .щоб люди йому повірили .
26 Листопада 2017, 21:57
Шо ти мелеш, як з перепою. Хватить відробляти гроші!<br/>На усіх зборах люди підтримали об'єднання з Луцьком! Один тільки голова проти, бо тримається за посаду!
27 Листопада 2017, 23:08
це видно хто відробляє гроші ,на злодієві шапка горить . і видно хто з перепою ,а хто з чого ,слідкуйте за собою ,а тоді будете казати ,чи меле ,чи з перепою ,за живе бере ,що за гроші все купляєте і людей і посади .схаменіться і дійсно відстоюйте інтереси громади ,а не свої .
28 Листопада 2017, 15:17
йди проспися
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024