Ківерцівський РЦЗ сприяє працевлаштуванню людей з особливими потребами

03 Грудня 2017, 13:10
3031

Третього грудня разом зі світовою спільнотою Ківерцівський районний цетнр зайнятості відзначає Міжнародний день інвалідів.

Про це Район.Ківерці інформує провідний фахівець з питань зайнятості Любов Мартинюк.

3 грудня – особливий день не лише для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Відзначення Міжнародного дня інвалідів – нагадування кожному з нас, що поруч живуть люди, які постійно потребують допомоги і захисту. Інвалідність не позбавляє громадян України права на працю. Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують соціального захисту та гідних умов життя.

Фахівцями Ківерцівського районного центру зайнятості проведено ярмарок вакансій для ТзОВ «Атлант плюс» та презентацію роботодавця ПП «Укрліссервіс» за участі представників вищевказаних підприємств та запрошених безробітних осіб з інвалідністю.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Ківерцівського районного центру зайнятості Михайло Марчук ознайомив присутніх з наявними вакансіями  у Ківерцівському районі та вакансіями для осіб  з інвалідністю у Волинській області та Україні, наголосив про адміністративну відповідальність працедавців за невиконання 4% нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, а також відмову у прийнятті на роботу інваліда у межах встановленого нормативу, правильності заповнення інформації про наявність вільних робочих місць. Присутні ознайомлені з додатковими гарантіями щодо працевлаштування інвалідів та соціальними послугами, які надає державна служба зайнятості.

Профінформатор центру зайнятості Любов Мартинюк розповіла про можливість проходження професійного навчання, зокрема у центрах професійно-технічної освіти та у спеціалізованих центрах професійної реабілітації інвалідів. Присутні мали можливість ознайомитись з особливостями законодавства України щодо освіти людей з інвалідністю.

Віримо, що проведені заходи сприятимуть працевлаштуванню осіб з обмеженими можливостями, адже люди з інвалідністю можуть бути такими ж ефективними працівниками, як і всі інші, і це дасть людині не лише заробіток, а й інші блага: такі як спілкування, можливість самореалізації та кар’єри.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39