В жидичинську школу приїхав волонтер з Америки

05 Грудня 2017, 06:30
5324

У пятницю, 1 грудня, в жидичинську школу приїхав американський волонтер з «Корпусу Миру». Чоловік прибув у навчальний заклад з благородною метою – навчати українських школярів англіської.

Про це Район.Ківерці розповіла вчителька Жидичинської школи Наталя Петрук.

На волонтерові лежить непроста місія. Він повинен не лише вести уроки в місцевій школі, а й брати активну участь в житті громади. Таку діяльність чоловік здійснюватиме цілі два роки.

«Він проводитиме уроки. Це для того, щоб діти краще вивчали англійську мову. Крім того, займатиметься іншою діяльністю: шкільна діяльність, гуртки, різна діяльність в громаді», - каже пані Наталя.

Волонтер – громадянин Америки, там народився і виріс. Однак його імя ніколи не видасть істинної життєвої позіції чоловіка. Волонтера звати Валерій Леонтьєв. Вся справа в тому, що його батьки вже давно виїхали до Сполучених Штатів з Росії.

Пані Наталя зізнається, що перемовини з Корпусом Миру тривають вже другий рік поспіль. Каже, коли перший раз подавали документи, із технічних причин лист не надійшов. Однак вже наступна спроб виявилася вдалою.

Тепер Жидичинська школа матиме вчителя англійської з ідеальною вимовою. Однак, перед тим, як почати навчати школярів, чоловік сам повинен пройти нелегкий курс підготовки.

«Волонтери проходять курс підготовки . Вони вивчають українську мову – кожного дня мають уроки української мови, вивчають методику – як працювати з дітьми, вивчають різницю української та американської системи освіти», – розповідає вчителька.



Додатково: Корпус Миру – урядове агентство США, покликання якого офіційно формулюється як зміцнення миру та дружби між народами світу. Місія Корпусу миру в Україні міститься у трьох простих цілях:

  • допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації;
  • сприяти кращому розумінню американців українцями;
  • сприяти кращому розумінню українців з боку американців.
Коментарі
07 Грудня 2017, 09:09
Молодці!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39