У Ківерцівському районі робили рейд по пилорамах

06 Грудня 2017, 19:40
Фото ілюстративне 2796
Фото ілюстративне

У вівторок, 5 грудня, відбулося виїзне засідання робочої групи з перевірок дотримання чинного законодавства у сфері переробки деревини на території району.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Перевірено функціонування стрічкових пилорам та окремих підприємців, що здійснюють свою діяльність у сфері переробки деревини на території Дернівської, Грем’яченської,  Сильненської сільських рад та селища Олика.

За результатами значних порушень не виявлено. На діючих пилорамах наймані працівники оформлені згідно чинного законодавства, лісопродукція закуповується через аукціони, що підтверджено відповідними документами. Виявлені факти порушень задокументовані, підприємцям було дано  час на їх усунення.

Робочу групу очолював перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук

«Власники пилорам повинні працювати у правовому полі. Завдання влади контролювати чи зареєстровані вони, чи легально на них працюють люди, де беруть деревину і чи сплачують податки до місцевих бюджетів. Ми не маємо на меті знищення бізнесу, однак цей бізнес повинен бути законним. Власники пилорам повинні мати відповідні дозвільні документи на право зайняття господарською діяльністю, а також підтверджуючі документи на власну наявну деревину», – зазначає Юліан Таранчук.

До кінця року заплановано ще ряд виїздів робочої групи.

Довідково

 Впродовж 2017 року робочою групою здійснено 39 виїздів у населені пункти району з метою здійснення перевірок законності роботи пилорам. Усі обстеження оформлені відповідними актами, які передані управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації. За результатами проведеної у 2017 році роботи легалізовано 12 найманих працівників, до місцевих бюджетів додатково надійшло понад 35 тис грн податків та зборів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024