У Жидичинському монастирі хочуть відкрити школу дзвонарства

11 Грудня 2017, 16:23
1932

У Жидичинському Свято-Миколаївському монастирі освятили нову дзвіницю, яку збудували над старою монастирською криницею. У ній планують відкрити школу дзвонарів.

Про це пише Волинь24.

На дзвіниці – вісім дзвонів. Монахи кажуть: на базі цієї дзвіниці хочуть організувати школу дзвонарської майстерності. 

Освятили дзвіницю і дзвони на ній у неділю, 10 грудня.

Як розповів намісник монастиря, архімандрит Константин (Марченко), дзвіницю будували неповних три місяці.

“Кожен монастир мусить мати свою дзвіницю. Крім того, за роки діяльності монастиря у нас сформувався повний набір дзвонів. Але їх не було чути. Тож ми й вирішили, спорудити дзвіницю, аби наш передзвін було чути здалеку”, - розповів намісник монастиря.

Архімандрит додає, що у братії є ідея організувати в монастирі школу дзвонарської майстерності. 

Спорудити дзвіницю допомогли прихожани монастиря та мешканці Жидичинської громади. Зокрема, прихожанин Борис Громов оплатив дах дзвіниці, а Володимир Усік з колегами виклали бруківку навколо неї.
 

«Невдовзі – День покровителя нашого монастиця, Святого Миколая. Ми подумали, що досі якось недостатньо вшановували цього святого. Тому вирішили виправити помилку. І 19 грудня влаштовуємо великі Гостини у Святого Миколая» – розповів архімандрит Константин.
 

З його слів, на території монастиря облаштують ціле дитяче містечко – зі сятковою ілюмінацією, фотозонами. Для гостей свята влаштують театралізоване дійство і частування. 

А нова дзвіниця стане центром усього дійства – з її висоти до людей промовлятиме сам Святий Миколай. 

Миколаївські гостини у Жидичині організовують Свято-Миколайський монастир та громадська організація “Спільна справа”, яку очолює колишній сільський голова Юлія Дащук.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024