Фермери Ківерцівщини звітували про зроблене за рік

12 Грудня 2017, 10:31
1795

У понеділок, 11 грудня, відбулася конференція Асоціації фермерів та приватних землевласників Ківерцівського району.

У ньому взяли участь перший заступник голови РДА Юліан Таранчук, начальник управління  інвестицій, інфраструктури агропромислового розвитку  райдержадміністрації Ірина Куцик, заступник голови обласної асоціації фермерів Олег Галасун, – повідомляє сайт РДА.

Перед присутніми зі звітом про роботу Асоціації виступив її голова Василь Хоровець, який зауважив, що за звітний період Асоціацією вирішувалися ряд важливих господарських питань фермерського руху, члени асоціації брали участь в обласних нарадах, конференціях, круглих столах, які проводилися обласною радою і обласною державною адміністрацією за ініціативи фермерів області з метою вирішення важливих питань господарської діяльності фермерів. Також напрацьовано та подано ряд пропозицій до програм на підтримку фермерів обласної та районної рад.

Василь Євгенович відзначив і те, що з року в рік за рахунок функціонування агроформувань покращується і розвивається інфраструктура сільських населених пунктів, значна частина сільського населення яких забезпечена робочими місцями. Поінформував голова Асоціації про ряд урядових програм та підтримку господарств на районному рівні. Також голова Асоціації подякував всім, хто долучився до проведення Дня фермера в Ківецівському районі.

При обговоренні звітної доповіді фермери висловили свої думки щодо діяльності Асоціації та її керівництва і визнали роботу Василя Хоровця, як голови Асоціації фермерів  та приватних землевласників Ківерцівського району, задовільною.

Також було обговорено  питання «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» та зміни у пенсійному законодавстві з 1 жовтня 2017 року, з яким ознайомив сільгоспвиробників начальник ківерцівського відділу обслуговування громадян Рожищенського об’єднаного управління ПФУ Ігор Степанов.

На конференції заслухали інформацію начальника управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку РДА Ірину Куцик «Про хід виконання комплексної програми по підтримці  фермерських та одноосібних господарств району».

– Дякую фермерам району за співпрацю, взаєморозуміння при вирішенні спільно з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування соціально-економічних питань на територіях їх господарської діяльності, - зазначив у виступі перший заступник голови районної державної адміністрації Юліан Таранчук.

По завершенні конференції було обрано делегатів на обласну конференцію Асоціації фермерів та приватних землевласників.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром