У Ківерцівському районі дитині зібрали кошти на три операції – треба десять

19 Грудня 2017, 11:55
1625

Він розумний, наполегливий та життєрадісний. Юний дослідник любить випробовувати усе на собі, обожнює обійми та ніколи не втомлюється проводити час із татом. Дениску лише два роки, і він переніс уже три операції. У нього вроджена вада – аномалія верхніх кінцівок у вигляді повної синдактилії. Діагноз, який поставили лікарі після народження довгоочікуваного сина, став справжнім випробуванням для усієї сім'ї.

Першою у подружжя Надії та  Віталія Назарчуків народилася донечка Лєра. Уперше біда у двері родини постукала після планового щеплення. Дівчинка втратила чутливість ніг і перестала ходити… Лєра перенесла операцію та довгі роки реабілітації, а коли одужала та стала на ноги, батьки наважилися на народження другої дитини.  Давно мріяли про синочка, і на черговому УЗД зрозуміли, що їхня мрія здійсниться.

Однак, за два тижні до других очікуваних пологів у Надії раптово піднявся тиск, і лікарі змушені були стимулювати народження дитини. Хоча жінка наполягала на кесаревому розтині, вона успішно народила сама. Це був їхній омріяний Дениско. Відразу після пологів лікарі приголомшили сім'ю: у дитини всі пальчики на обох руках зрощені. Жінка ще й досі не може зрозуміти, чому на УЗД лікарі цього не розгледіли. «Звісно, я нічого б не змінила, – каже Надія, – але, принаймні, була б до цього готова. Було дуже важко змиритися з неповносправністю синочка. Чомусь багато близьких та рідних людей відвернулися від нашої сім`ї у той час, – згадує жінка. – А друзі, які залишилися, казали, що я сильна, справлюсь... Насправді я не знала, де брати силу. Відчуваючи свою слабкість, хотілося сховатися від усього світу», – розповідає Надія.

Та все ж лікарі давали надію. Оскільки всі кістки, судини та нерви були збережені, у Києві були готові допомогти – провести десять операцій по відділенню кожного пальчика та пластику. На це потрібні були чималі кошти. Подружжя їх не мало, але вони розуміли, що повинні боротися за повноцінне життя свого сина. Чоловік Віталій поїхав на заробітки до Польщі…

Великим благословенням для родини стала участь Дениска у річному Благодійному марафоні, який, нагадаємо, тривав упродовж року на Волині в рамках відзначення в Україні 500-річчя Реформації. Цей проект був спрямований на збір коштів для допомоги дітям з обмеженими можливостями, які потребують хірургічного втручання. Завдяки коштам, які збирали усім Ківерцівським районом – євангельськими церквами, благодійниками та просто небайдужими людьми – Дениску вже вдалося зробити три операції. Родина неймовірно вдячна Богу та людям, які долучилися до допомоги їхньому синочку.

Це лише одна з дев’ятнадцяти історій. Саме стільком дітям вдалося допомогти завдяки коштам, зібраним упродовж марафону. Практично всі заходи, що відбулися в рамках «Реформації 500» на Волині, а їх було чимало, сприяли цій ідеї. Спільними зусиллями вдалося зібрати 642 600 гривень. І хоча ювілейний рік Реформації добігає кінця, – рух Реформації продовжується.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024