Студенти медколеджу зустрілися з ківерцівським поетом

21 Грудня 2017, 15:45
4397

Студенти Ківерцівського медичного коледжу (КМК) мали зустріч з відомим поетом з Ківерець Сергієм Гупалом.

Про це йдеться на сторінці КМК.

Вже традиційними стали зустрічі студентів коледжу із відомими майстрами слова. У середу, 13 грудня, відбулося розширене засідання літературної студії «Ліра». Студенти мали можливість вже вдруге зустрітися із ківерчанином Сергієм Гупалом – сучасним волинським поетом, прозаїком, перекладачем, журналістом.

У творчому доробку автора кілька книжок прози, зокрема повість «Привид замку Радзивілів» та поетичної збірки «Світанки над Західним Бугом». Нещодавно у відомому столичному видавництві «Український пріоритет» вийшла книга поезій Сергія Гупала «Моя несподівана радість», яку він і презентував.

Студенти мали можливість поспілкуватися із поетом-земляком, поставити йому запитання, почути оцінку своїх віршів. Невимушена бесіда була плідною і цікавою. Сергій Гупало поділився із слухачами своїми планами щодо нових творів, читав свою поезію. Аплодисментів слухачі удостоїли студентів, які прочитали свої вірші, не позбавлені змісту, цікавих думок і проблем, які хвилюють молодь сьогодення. Власну поезію прочитала і викладач коледжу Людмила Костюк. Тепла і невимушена атмосфера, простота і відкритість митця, його щирі поетичні рядки не залишили студентів байдужими.

Вимогливий до себе і власного слова, безкомпромісний, прямий, відкритий, з неповторним відчуттям осмислення нашої епохи – таким вималювався автор, ліричний герой якого у замкнутому колі, яке «ні так, ні сяк не рветься». Але вітри – у спину, тому не страшить його ані вічність, ані «доленька-шарада». І найважливіше для поета та й для кожного з нас – сліди, які ми залишаємо за собою. У автора – це біль – «сліди моєї малечі на росі», і сліди на снігу і піску, які чітко окреслює його життя і його слово. І хоч думи у нього часто сумні, та голос «дзвінкий і піднесений».



 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024