На замітку ківерчанам: як новорічна ялинка шкодить вашому здоров'ю

21 Грудня 2017, 18:30
4595

Новий рік важко уявити без великої ялинки, прикрашеної різноманітними іграшками та вогниками. Але перед тим, як встановлювати вдома живу або штучну новорічну красуню, слід знати і про шкоду, яку вони можуть принести вашому здоров’ю.

Про це пише Edinstvennaya.

Кашель, безсоння та алергія

Натуральна ялина містить безліч корисних для здоров’я речовин. Зокрема, вона виділяє фітонциди, які мають протимікробні, антибактеріальні та протизапальні дії. Також хвойний аромат знімає втому і роздратування, піднімає настрій, позитивно впливаючи на нервову систему: піднімає настрій.

Але в той же час, жива новорічна ялинка може стати і причиною нападів алергії. Тож якщо у вашій сім’ї є алергіки, то краще від цього варіанту відмовитись.

Вчені стверджують, що вже на четвертий день перебування хвойного дерева в закритому приміщенні, значно підвищується концентрація виділених ним спор. А це може викликати такі симптоми як кашель, свистяче дихання, млявість та безсоння. Тому бажано не тримати новорічне дерево в будинку довго, а перед тим, як встановити її і прикрасити, гарненько обмити гілки водою.

Пил

Звичайно, ми хочемо якомога довше насолодитися святковою атмосферою, тому не хочемо викидати ялинку з дому рано. Але чим довше вона стоїть, тим більше пилу збирає. Тому навіть жива ялинка з корисного дерева просто збирає на своїх гілочках пил, який знову таки здатний викликати алергію і стати причиною інших захворювань.

Синтетика

Синтетичні ялинки роблять з полівінілхлориду – пластику, створеного з нафтових ресурсів, який часто ще й обтяжується шкідливими сполуками свинцю. Ці вироби не розкладаються, в результаті забруднюючи навколишнє середовище. Крім того, ялинки азіатського виробництва найчастіше містять барвники з токсинами, які починають поширюватися в повітрі навіть при кімнатній температурі і, тим самим, завдавати шкоди організму.

Коментарі
21 Грудня 2017, 21:21
От так....все життя ставили ялинки в оселях, а тут виявляється це ще й шкідливо....
22 Грудня 2017, 12:04
А ще це, ставлення ялинки і прикрашання її пішло від наших предків язичників, які поклонялись різним ідолам в тому числі і ялинка, яка символізувала вічність, вічне життя. Тому цей культ пішов з язичництва що для християн являється насправді гріхом. Хоча сьогодні ялинка втратила те значення яке надавали їй наші предки.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024