Ківерцівський календар: що відзначати 22 грудня

22 Грудня 2017, 10:45
1400

Сьогодні зима приходить остаточно, дипламати та енергетики відзначають професійне свято, а Ганна відзначає День Ангела.

Саме 22 грудня 1960 року в місті Ківерці Волинської області народився художник Ігор Прокоф'єв. Після закінчення навчався в Київському державному художньому інституті 1991 року живе і працює в місті Києві. 

На виставці Ігоря Прокоф'єва
На виставці Ігоря Прокоф'єва

22 грудня в Україні та світі:

  • День української дипломатії
  • День енергетика

Церковний календар:

Двадцять другого грудня відзначають свято Анни (Ганни). 

Його встановлення пов'язане з непорочним зачаттям праведною Анною дочки Марії - Матері Ісуса Христа. Згідно з церковним переказом, який грунтується на апокрифічному Протоєвангелії Якова, Пресвята Діва Марія народилася в Назареті. Батьками Її були праведні Ганна та її чоловік Йоаким, які прожили разом понад 50 років, але не мали дітей. У розпачі Йоаким подався у пустелю і там 40 днів постився, плакав і молився, щоб Бог подарував йому на щастя дитину. Молилася й Ганна. І незабаром явився їй Архангел Гавриїл і сказав, що зачне вона преблагословенну дочку Марію, через Котру буде дароване спасіння усьому світу.

Іменинники: Анна, Стефан, Володимир, Єфросинія, Василь, Олександр

Народний прогноз погоди:

  • 22 грудня відзначається день зачаття матері Пресвятої Богородиці. У народі цей день називався Ганна Зимова.
  • Це найкоротший день у році, коли зима встановлюється остаточно.
  • Якщо на Ганну Зимову сонячно і світло, то 31 грудня буде ясно і морозно, а якщо похмуро і на деревах іній – на похмуре і тепле новоріччя.
  • За цим днем визначали погоду на півроку вперед: сніг – на дощ, заметіль – на вітер з дощем, мороз – на ясну погоду, відлига – на теплий дощ.

Астровісник:

Сьогодні 4 і 5 місячні дні. Непростий час, дається взнаки деяка втома, адже, як не як, а наближається кінець року. Згідно з соціологічними дослідженнями, приблизно 35 % американців вважають грудень найбільш стресовим місяцем року. 40 % респондентів переконані в тому, що перший місяць зими видається їм найкоротшим, а 15 % упевнені, що він є найрадіснішим і найпозитивнішим. Зорі цього дня радять дотримуватися в усьому міри, передусім у спілкуванні. Не кращий час для переговорів і вирішення юридичних суперечок. Можливі несподіванки, різні курйози і чудасії. На корпоративні вечірки заборони нема.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024