Жидичин: учням допомагали у виборі професії

24 Грудня 2017, 14:24
1762

В рамках проведення профорієнтаційного квесту «Твій вибір!» для  учнів  9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів в ЗОШ села Жидичин пройшов черговий  захід.

Про це Район.Ківерці повідомила провідний фахівець з питань зайнятості Любов Мартинюк.

Вибір професії, професійної діяльності як і будь-який інший важливий вибір у житті, можна порівняти з рішенням складної задачі з багатьма невідомими, коли треба врахувати багато факторів, насамперед власні бажання, здібності, нахили, інтереси та стан ринку праці. Проблеми вибору професії, працевлаштування і зайнятості в сучасних умовах пов’язані з низкою протиріч: між попитом та пропозицією на ринку праці, потребами роботодавців у фахівцях високої кваліфікації тощо.

«Сьогодні на ринку праці не вистачає людей  з робітничими професіями. Діяльність служби зайнятості націлена на те, щоб зорієнтуватися у різноманітному світі професій, обрати саме ту, яка стане в подальшому сенсом життя», – розповідає Любов Мартинюк.

Саме тому вона ознайомила учнів з професіями актуальними на ринку праці, навчальними закладами та підприємствами, де можна навчатись і працювати за набутим фахом. Зокрема розглянули професії «майбутнього».

В профорієнтаційній   грі  «Твоє професійне рішення» учні активно приймали участь.  Дітям було цікаво самостійно приймати рішення щодо  рівня освіти, вибору роботи,  харчування, одягу тощо.

 «Вибір професії – одне з  важливих рішень юності, адже від того наскільки відповідально людина поставиться до цього питання, залежить  реалізація її професійного потенціалу», – зауважує пані Любов.



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024