Дубососнина, тепла атмосфера та гарячий чай: відбувся екопохід «Лабіринтами зимового лісу»

26 Грудня 2017, 13:40
4863

На базі Ківерцівського національного природного парку (КНПП) «Цуманська пуща» влаштували екопохід «Лабіринтами зимового лісу».

Про це повідомляють на сторінці КНПП в мережі Fcebook.

Зима не лише для сидіння вдома, але й для активного відпочинку

Звісно, поїхати далеко в гори – добре і корисно, проте красу зимового лісу можна відчути і зовсім поряд. Саме тому першу зимову вилазку в цьому сезоні, було задумано в ліс між селами Дачне – Клепачів – Жабка, в 10 кілометрах від обласного центру Луцьк.

Частина цього лісу увійшла до Ківерцівського національного парку «Цуманська пуща». Також в ньому є декілька інших цікавих об’єктів ПЗФ (природно-заповідного фонду) України: зоологічна пам’ятка природи «Урочище Ревні» (місце мешкання борсуків) та ботанічні пам’ятки природи – «Дубовик», «Лісодуб», «Дубососнина» і 300-літній «Дуб-патріарх» із своїм не менш давнім сусідом.

Варто відмітити, що прогулянці надзвичайно посприяла погода, спочатку притрусивши всіх снігом, потім, вона дозволила хмарам розійтись і виглянути сонцю. Таким чином, завдяки заломленому світлу у краплях на деревах, всередині лісу панувала чарівна атмосфера.

Але найголовнішу – «теплу» атмосферу створили 16 учасників заходу, яким далося пройти 18,5 км і перевиконати заплановану програму. Гаряче чаювання теж не було б можливе без їхньої наполегливості при 30 хвилинному розпалюванні вогнища із вологих дров.

Для працівників КНПП це наш останній туристичний захід в 2017 році.











 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024