Ківерцівська швидка витягнула чоловіка «з того світу»

03 Січня 2018, 20:54
Фото ілюстративне 6564
Фото ілюстративне

Завдяки якісній роботі медиків Ківерцівського відділення екстренної медичної допомоги 65-річний чоловік залишився живим.

Про це інформують на сайті Волинського обласного управління екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

У перший день нового року керівник Ківерцівського відділення екстренної медичної допомоги провів успішну серцево-легеневу реанімацію 65-річному чоловікові. 

Виклик до центру ЕМД надійшов о 10:47. Прибувши на місце виклику, лікар оглянув хворого, який скаржився на пекучий біль за грудиною, зняв електрокардіограму і встановив діагноз «Ішемічна хвороба серця. Гострий інфаркт міокарду ускладнений кардіогенним шоком, шлуночковою тахікардією з широкими комплексами».

Проведене, відповідно до стандартів, медикаментозне лікування було неефективним. Лише після кардіоверсії на моніторі дефібрилятора зафіксовано фібриляцію шлуночків.

Медики негайно розпочали реанімаційні заходи: непрямий масаж серця, штучна вентиляція легень, двічі проводилась дефібриляція. Через 5 хвилин у хворого відновились життєво важливі функції організму. Серцево-легенева реанімація була успішною.

Наразі, пацієнт в задовільному стані, в свідомості, доставлений в кардіореанімаційне відділення Луцької міської клінічної лікарні.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024