Справу Ківерцівського подружжя депутатів-корупціонерів знову перенесли

11 Січня 2018, 14:00
Подружжя Третяків на судовому засіданні 3956
Подружжя Третяків на судовому засіданні

«Справа Третяків», яка на днях святкуватиме свій дворічний ювілей, знову застопорилася. Цього разу причиною стала хвороба адвоката.

Про це пише Волинська газета.

Нагадаємо коротко про суть справи. 18 січня 2016 року співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією та прокуратурою спіймали на хабарі заступника голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергія Третяка.

Чиновника зловили «на гарячому». Гроші вилучили. Посадовцю оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Крім того, в ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що до махінацій причетна і його дружина – депутат Ківерцівської райради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Тетяна Третяк.

На останньому судовому засіданні, 31 жовтня 2017 року, прокурор повідомив про зміну обвинувального акту. Тепер подружжя звинувачують не за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди), а за ч. 2 ст. 369 (Зловживання впливом) КК України.

Чергове засідання відбулося у новій будівлі Луцького міськрайонного суду, 9 січня. Через хворобу, захисник Тетяни Третяк не з’явився на розгляд справи, попередньо повідомивши про свою відсутність. І хоча і сторона захисту, і обвинувачені не висловлювали протесту проти подальшого розгляду справи, головуючий суддя В’ячеслав Покидюк вирішив справу все таки відкласти. За його словами, подальше слухання порушувало права підсудних, адже на засіданні мали бути представленні нові письмові докази та відбутися допит обвинувачених.

Тож розгляд справи перенесли на 24 січня. І хоча дворічний рубіж уже перетнуто, але фінішної прямої і досі не видно. Якби там не було, продовжуємо тримати «руку на пульсі».

Сергій та Тетяна Третяки з одним із своїх адвокатів
Сергій та Тетяна Третяки з одним із своїх адвокатів

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024