За один день у Ківерцівському лісгоспі склали 5 протоколів на мисливців-браконьєрів

15 Січня 2018, 12:25
2359

Ківерцівською мобільною групою 15 січня складено п'ять протоколів про порушення Правил полювання.

Про це повідомила прес-служба волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У неділю, 14 січня, під час рейду групою оперативного реагування ДП «Ківерцівське ЛГ», яка працювала під керівництвом фахівця сектору мисливського господарства Волинського ОУЛМГ, складено 5 протоколів про порушення Правил полювання. Факт зафіксовано у Рожищенському лісництві державного лісогосподарського підприємства. У цих угіддях полювання заборонено вже кілька років поспіль у зв’язку із заходами щодо збільшення популяції диких тварин.

Виявити порушників вдалося за слідами автомобільних шин на снігу. Чоловіки – а в групі було 5 осіб із собаками та зброєю – стверджували, що… заблукали. Тож у місці, де полювання заборонене, опинилися… випадково.

Проте опору не чинили. Факт порушення Правил полювання зі свого боку визнали. Вполювати трофей не встигли. Крім того, мали при собі всі необхідні документи.

Тож на кожного із «заблукалих мисливців» було лише складено протокол про порушення Правил полювання та попереджено про відповідальність і можливі насідки таких дій.

Варто зазначити, що днем раніше, у суботу, 13 січня, працівниками цієї ж групи оперативного реагування було попереджено самовільну рубку у Торчинському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ».

Чоловіки вирішили, що легше і дешевше нарубати дров у лісі, ніж звертатися у лісгосп.

Проте за таку жадібність та недалекоглядність довелося поплатитися. За фактом самовільної рубки складено протокол. Тепер лісопорушникам доведеться сплатити штраф та збитки, завдані держлісфонду.  А їх сума загалом дорівнює вартості двох машин готових дров, придбаних у лісгоспі.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024